Προβολή και ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης απαντά στις προκλήσεις των καιρών

alt

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) μια σειρά πρωτοβουλιών της ΠΔΕΔΕ και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Διευθυντή  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Κεντρικός άξονας των πρωτοβουλιών είναι η ανάδειξη της δυναμικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω των φορέων της εκπαίδευσης και την επίτευξη  πολυμερών συνεργασιών.

Αρχικά υπογράφηκαν Πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ της ΠΔΕΔΕ και του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΤΕΙ Πατρών και του ΤΕΙ Μεσολογγίου αντίστοιχα. Ακολούθησε η παρουσίαση του λογισμικού «Πάμε Δυτική Ελλάδα» για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο στα σχολεία του εσωτερικού όσο και στις ελληνικές σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, η πρώτη αποστολή του εν λόγω λογισμικού σε ελληνικές σχολικές μονάδες του εξωτερικού. Συνάμα έγινε και η παρουσίαση των πρώτων δράσεων της επιστημονικής ερευνητικής ομάδας της ΠΔΕΔΕ για την καταγραφή και μελέτη των φαινομένων σχολικής βίας από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της έρευνας κ. Δημήτρη Βεργίδη.

Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε꞉ Η σύμπραξη του συνόλου των δομών της εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισφραγίζει την κάλυψη μιας από τις επιτακτικότερες ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων ζητημάτων της εκπαίδευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ενέργειες και διαδικασίες με ισχυρά τα χαρακτηριστικά της συναντίληψης και της  συναίνεσης.  Αυτή η συστράτευση των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης, η οποία επικυρώθηκε και πολιτικά με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, αποσκοπεί στην  καλλιέργεια της εξωστρέφειας στην εκπαίδευση και στην συνδυαστική αξιοποίηση του  συνολικού δυναμικού της».

altΑναφερόμενος στην παρουσίαση του λογισμικού «Πάμε Δυτική Ελλάδα» ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε꞉ «Ο σχεδιασμός και υλοποίηση του λογισμικού «Πάμε Δυτική Ελλάδα» αποσκοπεί στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας παράδοσης και του φυσικού μας πλούτου και ανταποκρίνεται στην άμεση ανάγκη εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης των συνεπειών της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που ταλανίζει την κοινωνία μας. Θα αποτελέσει πρόσκληση –πρόκληση για  όλους τους  Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού ώστε να πραγματοποιήσουν τις εκπαιδευτικές τους εκδρομές  και να ξεναγηθούν σε μοναδικά ιστορικά μνημεία και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Φιλοδοξία μας είναι  η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε πολίτη που ζει στη χώρα μας αλλά και σε κάθε σημείο της γης».