Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Σύνδεση στο ΠΣΔ - Όροι χρήσης

Ευρετήριο

 1. Σύνδεση στο ΠΣΔ
 2. Οδηγίες
 3. Όροι χρήσης

Όροι χρήσης


Η υπηρεσία dialup παρέχεται με τους εξής όρους:

 • Παρεχόμενη σύνδεση PSTN 56 kbps και ISDN 64 kbps, 128 Kbps. Η σύνδεση ISDN παρέχεται με ευνοϊκότερη αναλογία χρηστών ανά θύρα σύνδεσης
 • Η ευθύνη διαχείρισης του λογαριασμού και η μη διαρροή των στοιχείων πρόσβασης σε τρίτους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κατόχου του λογαριασμού.
 • Για κάθε λογαριασμό θα είναι επιτρεπτή μία μόνο ταυτόχρονη σύνδεση. Σε περίπτωση που θα διαπιστώνονται περισσότερες από μία ταυτόχρονες συνδέσεις θα θεωρείται ως ένδειξη διαρροής των στοιχείων πρόσβασης και θα απενεργοποιείται αυτόματα ο λογαριασμός για 15 ημέρες με ταυτόχρονη αποστολή μηνύματος στον χρήστη, με την αιτιολογία της απενεργοποίησης.
 • Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας dialup, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα σχετικό μήνυμα στο γραμματοκιβώτιο του με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, τους οποίους οφείλει να εφαρμόζει απόλυτα.
 • Η υπηρεσία παρέχεται σαφώς στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων των εκπαιδευτικών και στα πλαίσια της επιμόρφωσης τους στην χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην εκπαίδευση
 • Για τις νέες συνδέσεις η υπηρεσία έχει διάρκεια ένας έτους, με αφετηρία την ημερομηνία εγγραφής τους στο σύστημα διαχείρισης χρηστών του Π.Σ.Δ. (www.sch.gr).Ειδικά για τις συνδέσεις ISDN


Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αναβαθμίζοντας την υπηρεσία σύνδεση (dialup) στο δίκτυο μέσω του ΠΣΔ δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα για ISDN πρόσβαση στο internet με ταχύτητα σύνδεσης στα 128 kbps.

Επειδή η υπηρεσία ISDN παρέχει δύο ψηφιακές τηλεφωνικές γραμμές, συνεπάγεται ότι τα τηλεπικοινωνιακά τέλη που θα επιβαρύνουν τους χρήστες θα είναι διπλάσια στην περίπτωση που γίνεται χρήση και των δύο γραμμών.

Συγκεκριμένα τα ISDN MODEM μπορούν να λειτουργήσουν με τρεις τρόπους:

 • Σύνδεση στα 64 Kbps με χρήση της μίας τηλεφωνικής γραμμής. Στην περίπτωση αυτή η χρέωση είναι μία αστική κλήση προς τον ΕΠΑΚ του οποίου τα τιμολόγια καθορίζονται από τον ΟΤΕ (http://www.ote-shop.gr/pdf/teleph_tariffs.pdf ).
 • Σύνδεση στα 128 Kbps (on demand) όπου το MODEM συνδέεται με την 1η γραμμή ενώ θα χρησιμοποιήσει την 2η γραμμή όταν απαιτηθεί μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης. Στην περίπτωση αυτή ο χρήστης χρεώνεται με επιπλέον μονάδα κάθε φορά που συνδέεται και η 2η γραμμή.
 • Σύνδεση στα 128 Kbps όπου το MODEM συνδέεται στο δίκτυο και χρησιμοποιεί και τις δύο γραμμές που διαθέτει η ISDN υπηρεσία με αποτέλεσμα και την διπλάσια χρέωση αντίστοιχα για την χρήση των δύο γραμμών.


Ολοκληρώνοντας οι χρήστες θα πρέπει να επιλέγουν τον τρόπο σύνδεσης στο δίκτυο σύμφωνα με την ανάγκες τους σε ταχύτητα και λαμβάνοντας υπόψη τους την αντίστοιχη χρέωση που τους επιβαρύνει.

 

Σελίδα 3 από 3 Όλες οι Σελίδες

 

Υπηρεσίες

Υποστήριξη Χρηστών
Σύνδεση στο ΠΣΔ
Πύλες και Ενημέρωση
Ηλεκτρονική Μάθηση
Υπηρεσίες συνεργασίας
Υπηρεσίες Επικοινωνίας
Φιλοξενία ιστοσελίδων
Υπηρεσίες Video
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Εκπαιδευτικό Λογισμικό
Ψηφιακές υπογραφές
Ονοματολογία DNS
Ηλεκτρονικές κάρτες