Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Συχνά Ερωτήματα Φιλοξενία Ιστοσελίδων Δημοσίευση σελίδων Ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος δημοσίευσης σελίδων;

Ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος δημοσίευσης σελίδων;

Συνίσταται η χρήση κάποιου προγράμματος sftp ή ftp με γραφικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στο δικτυακό τόπο με δυνατότητα διαγραφής παλαιών σελίδων, μετονομασίας κλπ. Ως πρόγραμμα ftp λειτουργεί και ο Internet Explorer της Microsoft.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα SFTP/FTP τα οποία μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος σε διάφορους δικτυακούς τόπους, πολλά απ" αυτά είναι ελεύθερης χρήσης (freeware), αλλά είναι διαμοιραζόμενα (shareware).

Επίσης σαν πρόγραμμα FTP μπορεί να λειτουργήσει και ο Internet Explorer που όμως δεν διαθέτει σημαντικό βαθμό ασφαλείας.

Στα Windows διατίθεται ένα πρόγραμμα ftp το οποίο όμως βασίζεται σε εντολές, είναι σχετικά δύσχρηστο και δεν παρέχει τις δυνατότητες και την ευελιξία των προγραμμάτων ftp με γραφικό περιβάλλον.

Σημειώστε, ότι πλέον υποστηρίζονται όλα τα πρωτόκολλα: ftp, ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS) και SFTP. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε προγράμματα που υποστηρίζουν SFTP ή το ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS).


 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία
 
 

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 54.167.29.208