Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Συχνά Ερωτήματα Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Έχουν χαθεί τα μηνύματά μου από το γραμματοκιβώτιό μου

Έχουν χαθεί τα μηνύματά μου από το γραμματοκιβώτιό μου

Κατά τη χρήση των προγραμμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι η απώλεια των μηνυμάτων σας από το γραμματοκιβώτιό σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή χρησιμοποιείτε ή χρησιμοποιήσατε κάποια στιγμή σύνδεση από κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  (πχ Outlook) με σύνδεση τύπου POP3.

Στη περίπτωση αυτή, αν δεν έχουν γίνει οι σωστές ρυθμίσεις στο Outlook, τα μηνύματα απομακρύνονται από το γραμματοκιβώτιο σας και έρχονται τοπικά στον υπολογιστή σας, οπότε αυτά τα μηνύματα πλέον δεν μπορείτε να τα δείτε από την πύλη του ΠΣΔ ή το webmail.sch.gr, ούτε από άλλον υπολογιστή με Outlook.

Λύσεις
Υπάρχουν δύο λύσεις για την αποφυγή του προβλήματος:

1. Να επιλέξετε τη διατήρηση ενός αντίγραφου των μηνυμάτων στον διακομιστή.

Αυτό μπορεί να γίνει από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.  Πιο συγκεκριμένα αν χρησιμοποιείτε το Outlook Express η την  αλληλογραφία των windows από το menu Εργαλεία επιλέγετε  «Λογαριασμοί». Στη συνέχεια :

  • Επιλέγετε την καρτέλα αλληλογραφία και σε αυτή τον λογαριασμό σας.
  • Πατάτε το πλήκτρο  Ιδιότητες. 
  • Στην καρτέλα για προχωρημένους θα βρείτε σχετική επιλογή για τη διατήρηση  ενός  αντιγράφου των μηνυμάτων στο διακομιστή, κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας σας.


2. Να χρησιμοποιήσετε τύπο διακομιστή  IMAP στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Αν θέλετε να έχετε την ίδια εικόνα από το webmail και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτείνουμε να  χρησιμοποιήσετε σύνδεση τύπου IMAP σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που υπάρχουν στην πύλη του ΠΣΔ.
Στην περίπτωση αυτή Θα πρέπει να καταργήσετε τον λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τον ξαναδημιουργήσετε επιλέγοντας τύπο IMAP αντί για POP3. Πριν από την κατάργηση του POP3 λογαριασμού, είναι σημαντικό να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των μηνυμάτων σας στο Outlook.

 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία
 
 

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 54.226.41.91