Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Οδηγίες Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Τι προσέχω για να μη φτάσω το όριο Περιορισμοί στο μέγεθος του γραμματοκιβωτίου στον υπολογιστή σας - Έλεγχος και λύσεις - Τι προσέχω για να μη φτάσω το όριο

Περιορισμοί στο μέγεθος του γραμματοκιβωτίου στον υπολογιστή σας - Έλεγχος και λύσεις - Τι προσέχω για να μη φτάσω το όριο

Τι προσέχω για να μη φτάσω το όριο

Το όριο μεγέθους των 2GB, είναι συνήθως αρκετό. Όμως καθώς ο όγκος της αλληλογραφίας αυξάνει και μεγαλώνει ο αριθμός των συνημμένων που λαμβάνονται και στέλνονται, το όριο αυτό μπορεί να ξεπεραστεί.

Για να αποφευχθεί η αδυναμία λήψης ή η απώλεια μηνυμάτων, θα πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιες καλές πρακτικές ως χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • Είναι προτιμότερο να κρατάμε κυρίως μόνο τα σημαντικά emails στο γραμματοκιβώτιό μας και γενικότερα την περιοχή αποθήκευσής τους  κάτω από το ανώτατο μέγεθος.
  • Αν ο όγκος της αλληλογραφίας σας είναι μεγάλος, σκεφτείτε την περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ένα πιο εξελιγμένο πρόγραμμα αλληλογραφίας όπως το Microsoft Outlook, το Thunderbird, το windows Live mail κλπ.
  • Τα emails που περιλαμβάνουν συνημμένα αρχεία, προφανώς καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, γι?αυτό θα ήταν προτιμότερο να διαγράφουμε όσα μας είναι άχρηστα ή να αποθηκεύουμε τα συνημμένα στον υπολογιστή μας και στη συνέχεια να διαγράφουμε αυτά τα μηνύματα.
  • Θα πρέπει να εφαρμόσετε κάποια αρχειοθέτηση στα μηνύματα σας. Δημιουργήστε ορισμένους φακέλους και μετακινήστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φακέλους με ονόματα που να καθορίζουν το περιεχόμενο των emails (π.χ. ανά έτος, μήνα, σημαντικά-ασήμαντα). Αυτό θα μειώσει το μέγεθος του φακέλου των εισερχομένων σας. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα απεσταλμένα.
  • Αν χρησιμοποιείτε Outlook Express, κάθε νέος φάκελος έχει ξεχωριστεί περιοχή αποθήκευσης με όριο τα 2 GB.
  • Στο Microsoft Outlook δημιουργήστε ένα νέο αρχείο .pst. Σ? αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους για την αρχειοθέτηση των μηνυμάτων σας.  Αν οι φάκελοι δημιουργηθούν στο ίδιο αρχείο θα αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα του ορίου.

 

Σελίδα 3 από 5 Όλες οι Σελίδες

 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία
 
 

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 54.226.179.247