Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Προστασία από ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam) - Γιατί εναντιωνόμαστε στο Spam;

Γιατί εναντιωνόμαστε στο Spam;

Ως  απλοί χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σίγουρα έχετε νιώσει την ενόχληση από την αποστολή τέτοιων απρόκλητών και ενοχλητικών μηνυμάτων.
Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι χρήστες που χρησιμοποιούν μεγάλα διαστήματα της μέρας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και είναι αναγκασμένοι να σβήνουν όλη αυτή την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Τα μηνύματα αυτά για αρκετούς χρήστες φθάνουν να είναι πολλές φορές εκατοντάδες σε μια μέρα.  Η αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση του Spam εντοπίζεται  στα ακόλουθα σημεία:
  • Είναι φαινόμενο  δυσάρεστο, ενοχλητικό και απαράδεκτο από τους παραλήπτες. Πολλές φορές προβάλει αμφίβολης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες,  ενώ συνηθισμένη είναι η προβολή ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων τύπου πυραμίδων κλπ. 'Αλλα μηνύματα περιέχουν ή διαφημίζουν σεξουαλικό περιεχόμενο.
  • Οδηγεί σε κατάχρηση πόρων του Διαδικτύου. Η κατάχρηση αυτή επιβαρύνει τα δίκτυα με κατανάλωση εύρους ζώνης, αποθηκευτικών και υπολογιστικών πόρων στα κεντρικά συστήματα διανομής αλληλογραφίας (e-mai servers). Αντίστοιχα προβλήματα προκαλεί στην πρόσβαση και στα συστήματα των χρηστών.
  • Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την αξιοπιστία του διαδικτύου: Οι spammers βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση συστημάτων τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για την αποστολή των μηνυμάτων τους.
    Πολλά μηνύματα αυτής της κατηγορίας μεταφέρουν επισυναπτόμενα τα οποία μπορεί να είναι ιοί ή δούρειοι ίπποι, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συστημάτων. Το τελευταίο διάστημα μεγάλο ποσοστό ανεπιθύμητης και επικίνδυνης αλληλογραφίας είναι αποτέλεσμα της δράσης ιών που έχουν προσβάλει διάφορα συστήματα διασυνδεμένα στο Διαδίκτυο.


 

Σελίδα 2 από 11 Όλες οι Σελίδες

 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία
 
 

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 54.162.8.185