Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Πως μπορώ να... Πώς μπορώ να δημοσιεύσω ιστοσελίδα στο δικτυακό μου τόπο
Πως μπορώ να...

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω ιστοσελίδα στο δικτυακό μου τόπο

Για τη δημοσίευση της σελίδας σας απαιτείται η χρήση κάποιου προγράμματος sftp ή ftp. Με το πρόγραμμα αυτό θα συνδεθείτε στον διακομιστή του δικτυακού σας τόπου. Η διεύθυνση του διακομιστή και τα υπόλοιπα στοιχεία, σας έχουν γνωστοποιηθεί με σχετικό έντυπο μαζί με τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Γενικά αυτά τα στοιχεία είναι:

  • Διεύθυνση του Διακομιστή: Για τα σχολεία, το DNS όνομα του σχολείου πχ. 1gym-xanthis.xan.sch.gr. Για τους εκπαιδευτικούς, users.sch.gr.
  • Όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης: Αυτά που έχετε για να λαμβάνετε αλληλογραφία από τον κύριο λογαριασμό του σχολείου σας.

Οταν συνδεθείτε, θα βρεθείτε στον κατάλογο δημοσίευσης όπου θα τοποθετήσετε τις σελίδες σας. Η πρώτη σελίδα (δηλ. αυτή που θα "φαίνεται" από τη διεύθυνση ιστοσελίδων σας. πχ. http://2gym-komot.rod.sch.gr θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά όνομα index.html, index.htm ή index.php.

Τα ονόματα των αρχείων των σελίδων που δημοσιεύσετε δεν πρέπει να είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες (π.χ. σελίδα.html) αλλά με λατινικούς (π.χ. selida.html). Προσοχή στα αρχεία και τους αντίστοιχους συνδέσμους, τα κεφαλαία και τα αντίστοιχα μικρά γράμματα θεωρούνται ως διαφορετικοί χαρακτήρες.

Σημειώστε, ότι πλέον υποστηρίζονται όλα τα πρωτόκολλα: ftp, ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS) και SFTP. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το SFTP ή το ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS).

Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τους τρόπους δημοσίευσης ιστοσελίδων θα βρείτε εδώ.

 

Σελίδα 5 από 10 Όλες οι Σελίδες

 

Υποστήριξη

Πως μπορώ να...
Οδηγίες
Συχνά Ερωτήματα
Ασφάλεια & Προστασία
 
 

Η IP διεύθυνσή σας είναι: 54.162.8.185