Μαθήματα στο Σκοτάδι

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι, με σκοπό να φτάσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας προβολές και αναλύσεις ποιοτικών παιδικών και νεανικών ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια και επιμορφωτικές εκδηλώσεις. 

 Τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» αποτελούν μέρος του φορέα Νεανικού Πλάνου, ο οποίος οργανώνει δύο από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους ανθρώπους όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η Camera Ζιζάνιο εδώ και δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια.

Τις δύο προηγούμενες χρονιές τα «Μαθήματα στο σκοτάδι» επισκέφτηκαν 64 περιοχές της Ελλάδας, οργανώνοντας 220 προβολές ταινιών και 28 επιμορφωτικές συναντήσεις, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Οι προβολές μας απευθύνονται σε μαθητές, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, γίνονται με ταινίες πάντα εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, σε πρωινές ώρες και τα παιδιά έρχονται με τους δασκάλους τους σαν εκπαιδευτική εκδρομή, με μειωμένο εισιτήριο. Παράλληλα οργανώνουμε και μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια «Cine-δράσεις» για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας, και να φτάσουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην διεύθυνση του blog μας θα βρείτε αναρτημένες τις δράσεις μας, καθώς και δείγματα δουλειάς των κινηματογραφικών εργαστηρίων: www.cinedraseis.wordpress.com

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στην συνεργασία σας, για να φωτίσουμε μαζί το σκοτεινό σκηνικό της εποχής μας.

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση και περαιτέρω πληροφόρηση είμαστε στη διάθεσή σας.