Απόκριες στο ΙΜΚ με κινηματογραφική προβολή και εικαστικό εργαστήριο

Μέσα στο κλίμα των γιορτών της Αποκριάς, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, θα πραγματοποιήσει δύο δραστηριότητες για παιδιά και γονείς. 

altaltΣυγκεκριμένα, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα Cine-Πρωινά με ταινίες παιδαγωγικού χαρακτήρα για όλη την οικογένεια, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «Ο Βασιλιάς των Μασκών» του Γου Τιαν Μινγκ στις 11.00 π.μ. και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο, σχετικό με το θέμα της ταινίας. Η ταινία «Ο Βασιλιάς των Μασκών» είναι ένα γοητευτικό παραμύθι για τον μαγικό χώρο του θεατρικού θεάματος και την παραδοσιακή τέχνη της μάσκας από τον Γου Τιαν Μινγκ, που η περίφημη τέταρτη γενιά των κινέζων κινηματογραφιστών αναγνωρίζει ως μέντορά της. Στο Σετσουάν, στη δεκαετία του ’30, ο Γουάνγκ, ο «βασιλιάς των μασκών», ένας ηλικιωμένος πλανόδιος καλλιτέχνης, φημισμένος για τη γρήγορη εναλλαγή των προσωπείων στις παραστάσεις του, αναζητεί κληρονόμο για να του μάθει τα μυστικά της τέχνης του, που σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να κληροδοτείται μόνο σε αγόρι - ποτέ σε κορίτσι. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής διαφθοράς, όπου οι φτωχές οικογένειες αναγκάζονται να πουλούν τα παιδιά τους για να επιβιώσουν, ο Γουάνγκ αγοράζει ένα αξιαγάπητο αγόρι, τον «Ντόγκι», στο οποίο αρχίζει να μαθαίνει την τέχνη του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο Ντόγκι είναι στην πραγματικότητα κορίτσι, ο Γουάνγκ θα θελήσει να το διώξει ... Η μικρή όμως κατορθώνει να τον συγκινήσει κι όταν ο Γουάνγκ μπλέκει άθελά του σε μια υποτιθέμενη απαγωγή, μόνο η μικρή Ντόγκι θα μπορέσει να τον βοηθήσει. Η ταινία είναι υποτιτλισμένη και θα προβληθεί κατ’ εξαίρεση στις 11.00 π.μ. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ. Μετά το τέλος της ταινίας θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό εργαστήριο κατασκευής, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

Μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό μικρότερης ηλικίας παιδιά, με τη συνοδεία, όμως κάποιου κηδεμόνα. Το εργαστήριο θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και προσφέρεται δωρεάν. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, τα παιδιά που θα ήθελαν να συμμετέχουν στο εργαστήριο θα πρέπει απαραιτήτως να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ, Φανή Καμπάνη, τηλ. 2810 283219 & 288708, (εσωτ. 106) μεταξύ 12.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.