Εκστρατεία ενημέρωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις επιστήμες

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι οι Σέρρες έχουν επιλεγεί από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA ως ο δεύτερος σταθμός της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που θα υλοποιηθεί μέχρι το 2014 σε 12 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται από το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα “The Lloyd’s Register Educational Trust – The LRET” και περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, καθώς και του ευρύτερου κοινού, για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.
Στις Σέρρες μεταξύ 19ης και 30ης Μαρτίου 2012 θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις της εκστρατείας υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών:
  • Κινητή περιβαλλοντική Έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού
  • Περιβαλλοντική έρευνα και δράσεις μαθητών
  • Ημερίδα για τα απορρίμματα
Όσον αφορά στη Έκθεση, στόχος είναι τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών να την επισκεφτούν οργανωμένα περίπου 1.000 μαθητές –τριες Α/θμιας (Δ΄, Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικού) και Δ/θμιας Εκπ/σης (Α΄, Β΄ Γ, Γυμνασίου), ενώ τα απογεύματα και το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί, να είναι ελεύθερα επισκέψιμη από τους πολίτες των Σερρών.
Κάθε ημέρα μεταξύ 9.00 και 13.00, θα πραγματοποιούνται 4 επισκέψεις (με ώρα έναρξης 9.00, 10.00, 11.00 και 12.00) από τμήματα έως 30 μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους. Κάθε επίσκεψη θα διαρκεί 45΄και θα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Έκθεση από επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Η μεταφορά των μαθητών στην Έκθεση θα γίνει με λεωφορεία μισθωμένα από τη HELMEPA.
Επομένως, οι 16 προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής στην Έκθεση θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 20 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012.
Δηλώσεις συμμετοχής στην έκθεση, θα γίνουν κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Πασχάλη Γκίρμπα, στο 2321085675.