Ευρωπαϊκή Ημέρα Ακαδημαϊκής Κληρομιάς

Στις 18 Νοεμβρίου κάθε χρόνο τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια καλούνται να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρομιάς, τονίζοντας την κοινή ακαδημαϊκή τους κληρονομιά και ανοίγοντας περισσότερο σε διάφορα είδη κοινού ή διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ακαδημαϊκής Κληρομιάς θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο υλικής και άϋλης Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς – Universeum, με τη Σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η 18η Νοεμβρίου ορίστηκε ως ημέρα του εορτασμού. Στόχος του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη σημασία της ακαδημαϊκής κληρονομιάς.
 
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρομιάς,το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011από τις 9.00-19.00.
  
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγείται από το προσωπικό και τους εθελοντές του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Οι Τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» και στην περιοδική έκθεση «Γεωτεχνήματα2». Για ξεναγήσεις ομάδων κοινού μεγαλύτερων από 10 άτομα επικοινωνείστε με το προσωπικό του Μουσείου.
  
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.
  
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ. 2610 996732, 969972, 969973
Φαξ 2610 969799
 
http://www.upatras.gr/index/page/id/68