Λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Κάστρο, ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει

 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο ΠΕ «Κάστρο, ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει» και καλεί ομάδες μαθητών που εκπονούν σχετικό πρόγραμμα να συμμετάσχουν στο εγκεκριμένο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο ΠΕ.

Η χώρα μας, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης, υπήρξε πεδίο διεκδίκησης για πολλούς λαούς. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχουν απομεινάρια αυτών των οχυρώσεων που μπορεί να είναι κάστρα, οχυρά, φρούρια, πυργόσπιτα και ο,τιδήποτε συνέβαλλε στην προστασία των κατοίκων της εποχής εκείνης. Εμείς σήμερα καλούμαστε να μελετήσουμε αυτούς τους χώρους όχι μόνο μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που  δημιουργήθηκαν αλλά και ως μια σχέση αλληλεξάρτησης με τους κατοίκους τους. Μέσα από τα ίχνη των ανθρώπων στο χώρο αντιλαμβανόμαστε τη σχέση αλληλεξάρτησης ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος.
      
Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την υποβάλλουν στο ΚΠΕ Μολάων με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (kpe-molaon@sch.gr) μέχρι 15-1-2011.