Ποιος είναι ο προτιμότερος τρόπος δημοσίευσης σελίδων;

Συνίσταται η χρήση κάποιου προγράμματος sftp ή ftp με γραφικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στο δικτυακό τόπο με δυνατότητα διαγραφής παλαιών σελίδων, μετονομασίας κλπ. Ως πρόγραμμα ftp λειτουργεί και ο Internet Explorer της Microsoft.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα SFTP/FTP τα οποία μπορεί να βρει ο ενδιαφερόμενος σε διάφορους δικτυακούς τόπους, πολλά απ" αυτά είναι ελεύθερης χρήσης (freeware), αλλά είναι διαμοιραζόμενα (shareware).

Επίσης σαν πρόγραμμα FTP μπορεί να λειτουργήσει και ο Internet Explorer που όμως δεν διαθέτει σημαντικό βαθμό ασφαλείας.

Στα Windows διατίθεται ένα πρόγραμμα ftp το οποίο όμως βασίζεται σε εντολές, είναι σχετικά δύσχρηστο και δεν παρέχει τις δυνατότητες και την ευελιξία των προγραμμάτων ftp με γραφικό περιβάλλον.

Σημειώστε, ότι πλέον υποστηρίζονται όλα τα πρωτόκολλα: ftp, ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS) και SFTP. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε προγράμματα που υποστηρίζουν SFTP ή το ftp SSL/TLS ( explicit ) (Ρητή απαίτηση FTP με TLS).