Πρόσκληση ένταξης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΠΕ)

Στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία οι τοπικές ανάγκες και η ικανοποίησή τους αποτελούν αντικείμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο λόγος αυτός οδηγεί στην ανάπτυξη σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργασιών μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος που ασκεί κρισιμότατο ρόλο και επηρεάζει τα οικοσυστήματα και τις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι το Νερό. Η σωστή διαχείριση και προστασία του διασφαλίζει τη συνέχιση των ευεργετικών του επιδράσεων στο διηνεκές. Σε κάθε τόπο εντοπίζονται διαφορετικές ανάγκες για νερό και γι? αυτό η επάρκειά του εξασφαλίζεται μέσα από διαφορετική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
 
Η συγκεκριμένη προσέγγιση διέπει τη λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ με τίτλο «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη», με συντονιστικό φορέα το ΚΠΕ Έδεσσας. Το ΚΠΕ Έδεσσας, λοιπόν, για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2010-2011, προτίθεται να εντάξει, συμπληρωματικά, στο προαναφερόμενο Δίκτυο έως 60 μαθητικές ομάδες.
 
Τα σχολεία που εκπονούν πολύμηνο πρόγραμμα ΠΕ με θέμα το Νερό και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την υποβάλουν, μέχρι τις 18-12-2010, στο ΚΠΕ Έδεσσας, αρχικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail@kpe-edess.pel.sch.gr) και στη συνέχεια με συμβατικό ταχυδρομείο. Είναι απαραίτητο η αίτηση να συνοδεύεται από αντίγραφο του σχεδίου του προγράμματός τους ?όπως αυτό κατατέθηκε προς έγκριση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν. Στα σχολεία που θα επιλεγούν θα σταλούν συμπληρωματικές πληροφορίες, καθώς και το πρωτόκολλο συνεργασίας τους με αυτό. http://kpe-edess.pel.sch.gr ) κ.ά..
 
Στη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Εθνικό Δίκτυο ΠΕ «Νερό και Βιώσιμη ανάπτυξη», οι συντονιστές εκπαιδευτικοί θα τύχουν υποστήριξης στην υλοποίηση του προγράμματός τους τόσο με θεματικά σεμινάρια τα οποία και θα παρακολουθούν κατά προτεραιότητα, όσο και με την αποστολή προς αυτούς κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και με τη συνεχή ενημέρωσή τους μέσα από τον ιστοχώρο του ΚΠΕ Έδεσσας (Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί των μαθητικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο θα πρέπει να κοινοποιήσουν στο ΚΠΕ Έδεσσας στο τέλος του σχολικού έτους 2010-2011, απολογιστική έκθεση για την πορεία του προγράμματος και για τη συνεργασία τους με το Δίκτυο.