Πρόσωπα της Επιστήμης

Το Παράρτημα της Ε.Ε.Φ. (Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ) Κ. & Δ. Μακεδονίας εντάσσει στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, και για την φετινή χρονιά, μια σειρά παρουσιάσεων με θέμα: Πρόσωπα της Επιστήμης

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας καθώς και σε φοιτητές αλλά και σε άλλο κοινό που έχει ευρύτερα ενδιαφέροντα, τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Αντιδημάρχου κου Καρούμπη Α., Φυσικού, εκπαιδευτικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ομιλητές που προσκαλούμε να ομιλήσουν κυρίως επιλέγουν να εισηγηθούν θέματα τα οποία έχουν σχέση με θέματα αιχμής των Φυσικών Επιστημών αλλά και της Σύγχρονης Τεχνολογίας, από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους, την εποχή της Αναγέννησης, την Βιομηχανική Επανάσταση, τους δύο παγκόσμιους πολέμους και φυσικά μέχρι την εποχή μας.

Ειδικά για την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, και ώρα 11.00πμ., θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο κ. Παυλίδης Σπυρίδων., καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας , Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και ο κ. Χιντήρογλου Χ., Σάρλ, καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, με θέμα: «Ένας Βιολόγος και ένας Γεωλόγος συζητούν με το Δαρβίνο»