1η Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχεδιάζουν τα προϊόντα του μέλλοντος με τα πιο σύγχρονα εργαλεία του παρόντος, δείχνοντας την κατεύθυνση προς ένα τομέα που προσφέρει προοπτικές ουσιαστικής ανάπτυξης.

Με στόχο να προβάλει στο ευρύ κοινό, το έργο που γίνεται στην Ερμούπολη της Σύρου όπου εδρεύει, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων διοργανώνει στην Αθήνα, για πρώτη φορά από την ίδρυση του, μια μεγάλη αναδρομική έκθεση των Εργαστηρίων Σχεδίασης Βιομηχανικών Προϊόντων.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίλεκτες εργασίες, φοιτητριών και φοιτητών 3ου και 4ου έτους, καθώς και Διπλωματικές Εργασίες με γνωστικό αντικείμενο τη σχεδίαση βιομηχανικών προϊόντων. Παράλληλα θα εκτεθούν projects που εκπονήθηκαν σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ, επιδεικνύοντας την έμπρακτη διασύνδεση μεταξύ ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Οι σχεδιαστικές προτάσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μαζικής παραγωγής, από μικρά οικιακά αντικείμενα, έπιπλα, μέχρι προϊόντα που φιλοξενούν ψηφιακή τεχνολογία και οχήματα.  Σε όλες τις περιπτώσεις, η μεθοδολογία σχεδίασης τοποθετεί τον χρήστη στο επίκεντρο και δίνει έμφαση στην καινοτομία και την τεχνική αρτιότητα, ώστε τα προϊόντα αυτά να μπορούν να σταθούν σε μία ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Η έκθεση ξεκινά το Σάββατο 29/6/2013 και θα διαρκέσει έως τις 13/7/2013 ενώ θα λειτουργεί καθημερινά 12-8 μ.μ. εκτός Κυριακής.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με θέμα τη σύγχρονη πρακτική και διδασκαλία του design και τις επαγγελματικές προεκτάσεις και προοπτικές.

Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε για να γνωρίσετε από κοντά τους νέους που σχεδιάζουν το αύριο.