1η Κινητικότητα Εκπαιδευτικών Erasmus+ ΚΑ210 του 11ου Δ.Σ Πειραιά στην Ολλανδία

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Σχολείου μας - 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά- και σε 2ο Πρόγραμμα Erasmus+ KA210 με τίτλο «Educate your Life By the Colors of Nature», διάρκειας ενός έτους από Φεβρουάριο 2022 – Φεβρουάριο 2023. Συντονιστής είναι το σχολείο “Sehit Selcuk Gökdag Ortaokulu” από το Kocaeli της Τουρκίας και εταίροι το δημοτικό σχολείο “OOU Dituria Saraj” – Σκόπια – Βόρεια Μακεδονία, το Ινστιτούτο “Stichting Drawing to Health” – Ολλανδία και το SURMOT Sport Club -Kocaeli – Τουρκία.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που έπρεπε να «μείνουν στο σπίτι» για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας του COVID-19, να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προσπεράσουν τις όποιες συναισθηματικές δυσκολίες τους δημιουργήθηκαν, μέσα από δραστηριότητες που θα τους φέρουν σε επαφή με τη φύση.

Για το σκοπό αυτό, κάθε εταίρος θα πραγματοποιεί κατάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας ως βασική συνιστώσα την τέχνη, όπως ζωγραφική, σχέδιο, κεραμική, χορό αλλά και αθλητικές δραστηριότητες που θα διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους. Οι δραστηριότητες αυτές θα εντάσσονται στη συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία κάθε σχολείου ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος στο μέγιστο βαθμό.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Κινητικότητα Εκπαιδευτικών στο Oldemarkt της Ολλανδίας από 4 – 8 Απριλίου, όπου το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια μαζί με 4 ακόμη εκπαιδευτικούς. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να καθορίσουν τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και να εκπαιδευτούν από την Ομάδα της Ολλανδίας (Stichting Drawing to Health) μέσα από κατάλληλα εργαστήρια στη θεραπευτική χρήση της ζωγραφικής (Art Therapy). Ακόμη, διοργανώθηκε από την ομάδα Sport Club Surmot μια αθλητική δραστηριότητα Προσανατολισμού (Orienteering) στην περιοχή του Oldemarkt που αναμένεται να ενθουσιάσει τους μαθητές. Στην πολιτιστική βραδιά, κάθε χώρα παρουσίασε τα δικά της τοπικά εδέσματα και προϊόντα με τη συνοδεία παραδοσιακών χορών και μουσικής.

Η επόμενη συνάντηση αναμένεται με ανυπομονησία, αφού θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο μας από 6 – 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών από όλους τους εταίρους! Κύριο θέμα αυτής της συνάντησης θα είναι η έμπνευση από τα χρώματα της φύσης της περιοχής μας και η αποτύπωσή τους σε κεραμικά διακοσμητικά.