1ο Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου-Τελετή βράβευσης Climate Action Project School of Excellence

Την Τετάρτη 8/6/2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του σχολείου μας και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας για την παγκόσμια διάκριση "Climate Action School of Excellence". Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου Καρασαββίδης Δημήτριος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου Ευαγγελία Δρόσου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  Ματσουκατίδης Θεόδωρος.

Στις 4 Νοεμβρίου 2021 κατά την ημέρα δράσης για το κλίμα και στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική αλλαγή στην Γλασκώβη, ανακοινώθηκε ότι το σχολείο μας είναι ένα από το 8 ελληνικά σχολεία που εντάχθηκε στην Κοινότητα των 250 επιλεγμένων Climate Action Project Schools of Excellence.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν πληρούσαν όλα τα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν υποχρέωση ολόκληρου του σχολείου να ενημερώσει σε βάθος τους μαθητές πάνω στο θέμα του κλίματος καθώς και να παροτρύνει τους μαθητές οι ίδιοι να προτείνουν  λύσεις.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον οργανισμό Cartoon Network Climate Champions και το Πρόγραμμα για την Κλιματική Αλλαγή Climate Action Project.

Με τη βράβευση του σχολείου, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές μας να ενημερωθούν και να αναλάβουν συλλογικά Δράση για το Κλίμα. Γιατί η Γη μας είναι σημαντική, μοναδική και πολύτιμη!

https://blogs.sch.gr/1dimorai/τελετή_βράβευσης

Μαρία Πανουσιάδου