1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους: Εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικότητας ERASMUS+ KA102

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019 η εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας «ERASMUS+ Αυτοκίνητα», του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία από 19 Μαρτίου έως 02 Απριλίου 2019. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Γαληνός Ιωάννης, ο Υπεύθυνος για την Τεχνική Εκπαίδευση στην Δ.Δ.Ε. Αργολίδας κ. Νταντής Κωνσταντίνος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Αργολίδας κ. Γιατράκος Ιωάννης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, διευθυντές σχολικών μονάδων, καθηγητές καθώς και πλήθος γονέων και μαθητών από την ευρύτερη περιοχή.
Μεταξύ άλλων ο Διευθυντής τόνισε τη σημασία πραγματοποίησης του Προγράμματος για τη σχολική μονάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους. Επιπλέον, ο συντονιστής του προγράμματος κος Γλεντζές Ιωάννης παρουσίασε τις βασικές πτυχές της δράσης κινητικότητας, ενώ εκπρόσωπος των συμμετεχόντων μαθητών μίλησε για την εμπειρία και τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες μαθητές από το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε σεμινάρια, μαθήματα και πρακτική εξάσκηση σε πανεπιστήμια, συνεργεία, εκθέσεις και εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία, κάστρα και σημαντικά κτίρια ιστορικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Βουκουρεστίου αλλά και στις πόλεις Craiova και Brasov.
Το σχέδιο κινητικότητας υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)