« 27/6/2018 έως 29/6/2018 – 1ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.» (Δελτίο τύπου)

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργανώνει το «1ο Μαθητικό Θερινό Σχολείο της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 27/6/2018 έως 29/6/2018.

Οι συμμετέχοντες του Θερινού σχολείου είναι 24 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί από τις πέντε πρώτες (1ο Γενικό Λύκειο Κιάτου, 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, 1o Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Αγίας Αικατερίνης και  Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνειδίου Σχολής Πειραιά) και τις τρεις πρώτες (1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας και Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας) ομάδες των Πανελλήνιων πειραματικών μαθητικών διαγωνισμών 16th EUSO 2018 Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη στις 27/1/2018 με την συμμετοχή 66 τριμελών ομάδων μαθητών (40 στην Αθήνα και 26 στην Θεσσαλονίκη). Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, μετάβασης και μετακίνησης των συμμετεχόντων είναι ευγενική χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το πρόγραμμα του «1ου Μαθητικού Θερινού Σχολείου της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.» είναι και στην διεύθυνση: https://www.panekfe.gr/press/2018-1o-therino-sxoleio-panekfe-programma  Περιλαμβάνει πειραματική εξάσκηση των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου – ΕΛΠΕ, παρακολούθηση διαλέξεων και επιδείξεις πειραμάτων.

 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Τετάρτης 27/6/2018, 17.30 – 21.30, απευθύνεται και σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 306, Αιγάλεω, Αθήνα (Ευκολότερη πρόσβαση: γραμμή 3 του μετρό, τερματικός σταθμός: Αγία Μαρίνα) και περιλαμβάνει διαλέξεις με θέματα: «Εμβόλια: πότε, πώς, σε ποιους και γιατί;» από την κα. Ουρανία Τσιτσιλώνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Βιολογικό Τμήμα, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Χημεία και Ζωή» από τον κ. Αντώνη Κ. Καλοκαιρινό, Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και «Οι πιτσιρικάδες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς τα κατάφεραν» από τον κ. Στέφανο Τραχανά, Φυσικό, Διευθυντή του Κέντρου Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis. Σας περιμένουμε.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

 

Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Φυσικός, Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, Πρόεδρος ΠΑΝΕΚΦΕ

 

Πληροφορίες: Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Τηλ.: 2105441533 και 6977653558

E-mail: info@panekfe.gr, mail@ekfe-aigaleo.att.sch.gr, etsitop@otenet.gr

https://www.panekfe.gr/press/2018-1o-therino-sxoleio-panekfe-programma

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΕΛΠΕ, Δήμος Αιγάλεω, 4o ΓΕ.Λ. Αιγάλεω, Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω