1ο Πανελλήνιο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών

Ανακύκλωσης ΜπαταρίαςΓια πρώτη φορά πανελλαδικά, πραγματοποιείται Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών με διοργανωτές την Οργάνωση Γη και την ΑΦΗΣ.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί όλων των Δημοτικών Σχολείων (γενικής και ειδικής αγωγής) της χώρας μας, καλούνται να πάρουν μέρος στο Τουρνουά συλλέγοντας άδειες μπαταρίες και οδηγώντας τες στους κάδους ΑΦΗΣ των σχολείων τους.

Μεγάλοι και μικροί κυνηγοί που συμμετέχουν στο τουρνουά, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν με διαδραστικό τρόπο πολύτιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση των μαθητών ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, θα ενημερωθούν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, την Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα παραδώσουν μέχρι το τέλος του διαγωνισμού το μεγαλύτερο βάρος αποβλήτων μπαταριών, θα αναδειχθούν νικητές στην κατηγορία τους και θα λάβουν μεγάλα έπαθλα. Η αξιολόγηση των συμμετοχών αφορά ποσοτικά κριτήρια, βάσει του αριθμού των παιδιών ανά σχολείο (1-100 παιδιά, 101-200 παιδιά, 201-300 παιδιά, 301-500 παιδιά, 500+ παιδιά). Το μεγαλύτερο έπαθλο είναι η κατασκευή ανακυκλωμένου rubber floor (max. 80 τ.μ. ανά νικητή) για 5 σχολεία (ένα από κάθε κατηγορία). Το δεύτερο έπαθλο είναι η αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας (laptop, οθόνη τοίχου, προτζέκτορας, μικρόφωνο & ηχεία). Το αναμνηστικό έπαθλο είναι μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης και αφορά όλους τους μαθητές των πέντε πρώτων νικητήριων σχολείων όλων των κατηγοριών

Ο διαγωνισμός έχει εξάμηνη ισχύ, από το Νοέμβριο του 2021 έως και τις 15 Απριλίου του 2022 και νικητές θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για την δήλωση συμμετοχής καθώς επίσης επιπλέον υλικό, κανονισμοί και έπαθλα, έχει αποσταλεί στα σχολεία αλλά μπορούν να τα αναζητήσουν και στο διαδίκτυο, στο σύνδεσμο www.afis-kinigoi.gr. Για διευκρινίσεις οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καλέσουν στο 210-2325380 (Εύη Παυλάκου) ή να στείλουν email στο kids@organizationearth.

Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο, βλ. εγκύκλιο Υ.Παι.Θ. με αριθ.Πρωτ. Φ.14/123039/ΦΔ/136954/Δ1