2012 Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου : Εκπαιδευτικά προγράμματα

Σας ενημερώνουμε ότι, με αφορμή της ανακήρυξης του 2012 ως Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, όπου φιλοξενείται το Αρχείο του Λάκωνα ποιητή και ακαδημαϊκού, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η γνωριμία με τη ζωή και το έργο του Έλληνα ποιητή, μέσα από την παρουσίαση αρχειακού και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Στα πλαίσια των δράσεων δίνονται οι εξής δυνατότητες :
  • Πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων σχολείων στο χώρο του Αρχείου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και στην πατρική οικία του ποιητή στην Πλούμιτσα.
  • Συμμετοχή ομάδων μαθητών/τριών στα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αρχείου, στην Πλούμιτσα, στο παράρτημα του Αρχείου στις Κροκεές και στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης.
  • Φιλοξενία και παρουσίαση, στο χώρο του σχολείου, της κινητής έκθεσης που περιλαμβάνει χρονολόγιο της ζωής και του έργου του ποιητή και συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό.
  • Υποστήριξη ερευνητικών εργασιών με θέμα τον Νικηφόρο Βρεττάκο
Συνημμένα σας αποστέλλουμε ενημερωτικό κείμενο για τις δράσεις και προοπτικές του Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελένη Τζανετάκου Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Λυκούργου 135, Σπάρτη), στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180,  Fax 27310 81822, e-mail biblspart@otenet.gr.