Ερέτρια: 23|7 – 28|8|2011 Εικαστική έκθεση της Αίγλης Πέττα.

΄Μανδρότοιχος΄ Σπύρου Βασιλείου.

altΤριάντα έργα της εικαστικού Αίγλης Πέττα, φιλοξενεί φέτος ο Μανδρότοιχος του Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια, από τις 23 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου. Η έκθεση είναι η 38η, που φιλοξενεί ανελλιπώς ο χώρος, που λειτουργεί συνεχώς από το 1974. Η καλλιτέχνης μέσα από τη δουλειά της αποτυπώνει τις αναζητήσεις της, και συνδέει με το δικό της χρωματικό τόνο, τα πρόσωπα, τις αντιθέσεις, την εσωτερικότητα, τη συνομιλία, την ένταση, την κίνηση, τις διαδρομές τους. Τα έργα είναι φτιαγμένα με μελάνι, και σχέδια σε χαρτί. Η Πέττα έχει σπουδάσει στη σχολή καλών τεχνών του Νιούκαστλ στην Αγγλία, και έχει κάνει μάστερ στη ζωγραφική στο Λονδίνο, στο πανεπιστήμιο του Kingston. Σταθμοί στην πορεία της καλλιτέχνιδας, είναι οι συμμετοχές της σε εκθέσεις στο Λονδίνο στη γκαλερί Brick Lane, στη Battersea Άρτ Φέαρ, το Μάντσεστερ, την Αθήνα στην Kourd Gallery, και τη Χίο.

Η έκθεση διοργανώνεται στο ??Μανδρότοιχο??, του μοντερνιστή ζωγράφου εκπροσώπου της γεννιάς του ?30, ΄΄Μπάρμπα Σπύρου΄΄ Βασιλείου, στην Ερέτρια, στη δυτική παραλία, στην ομώνυμη οδό της πόλης. Διαρκεί μέχρι τις 28 Αυγούστου, και είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε βδομάδα από Παρασκευή έως Κυριακή, από τις 8.00 μμ έως τις 10 μμ. Εγκαίνια το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 8 μμ Η μετάβαση στην Ερέτρια από την Αθήνα γίνεται από τον Ωρωπό, με φέρρυ μπόουτ. Η επόμενη συμμετοχή της Πέττα σε έκθεση, με έργα κολάζ, ακρυλικά, και λάδι θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, από τις 15 έως τις 17 Oκτώβρη φέτος, στη Λάντμαρκ Άρτ Φέαρ.

Σημειώνεται ότι οργανωτές του εικαστικού Μανδρότοιχου, είναι για 38η χρονιά, η κόρη του ζωγράφου κ. Δήμητρα Βασιλείου - Φωτοπούλου, και η κ. Έλενα Μπασαγιάννη. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στα τηλ: 210 9231502, και στα σάϊτ www.spyrosvassiliou.org , και www.egli-petta.com

 Του Θανάση Τοτόμη