Το 28ο συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας

 11 έως 13 Νοέμβρη 2011, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Του Θανάση Τοτόμη | 2 Νοέμβρη 2011

 altΜε τη συμμετοχή καθηγητών από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ελλάδας, και εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, πραγματοποιείται στην Αθήνα το Νοέμβρη, το 28ο συνέδριο της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΕ.

Στόχος του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι από όλη τη χώρα, και το εξωτερικό, είναι η πολυπρισματική ανάδειξη των μαθηματικών μοντέλων στην επίλυση διάφορων προβλημάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της ιατρικής, τη γλωσσολογίας και της κοινωνιολογίας.

Στην ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται τα ζητήματα των μαθηματικών μοντέλων, και οι μορφές που μπορεί να πάρουν όπως τα δυναμικά συστήματα, οι διαφορικές εξισώσεις, η θεωρία των παιγνίων, οι στοχαστικές διαδικασίες. Τη σκυτάλη του κεντρικού ομιλητή του συνεδρίου φέτος, παίρνει από τον Κώστα Δασκαλάκη που μίλησε πέρυσι στο συνέδριο της Χαλκίδας, ο καθηγητής στο City University του Λονδίνου Γιάννης Χαλικιάς.

Στα πλαίσια του τριήμερου συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα μαθηματικά θέματα. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γρηγόρης Καλογερόπουλος, γραμματέας ο Μανώλης Κρητικός καθηγητής του οικονομικού παν/μιου Αθήνας, ενώ πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπήςτου φετινού συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν|μιου Αθήνας Γιάννης Στρατής.

Την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούν ακόμη: Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Αθήνας, Σ. Παπασταυρίδης, Δ. Πόταρη, Χριστόδουλος Αθανασιάδης, Διονύσιος. Λάππας, Ν. Αλικάκος, Σ. Ανδρεαδάκης, Β. Δουγαλής, Χ. Παπαγεωργίου, Ι. Δημητρίου, Θ. Σφηκόπουλος, Θ. Ζαχαριάδης, Α. Γιαννακόπουλος, Δ. Φραντζεσκάκης. Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Πάτρας Π. Σύψας, Θ. Παπαθεοδώρου, Α. Αρβανιτογεώργος, Β. Παπαντωνίου. Οι καθηγητές μαθηματικών του Αριστοτέλειου παν|μιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνίου, Π. Μωυσιάδης. Οι καθηγητές του ΕΜΠ Γ. Αθανασούλης, Δ. Τζανετής, Β. Παπανικολάου, Δ. Γκιντίδης, Α. Μπουντουβής, Α. Φελλούρης, και Ν. Αλεξανδρής από το παν. Πειραιά. Οι καθηγητές μαθηματικών του παν|μιου Ιωαννίνων Θ. Μπόλης, του παν|μιου Αιγαίου Χ. Νικολόπουλος, του παν|μιου Θράκης Β. Παπαδόπουλος, του παν|μιου Κρήτης Α. Τερτίκας, Α. Τζαβάρας, Χ. Τσόγκα, και του Ιόνιου παν|μιου Π. Βλάμος.

Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου δέχεται εισηγητικές ομιλίες έως τις 12 Σεπτέμβρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hms.gr. Χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου: Aπό την Παρασκευή 11, έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011. Χώρος διεξαγωγής: Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα, τμήμα Μαθηματικών.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 3616532, 210 3617784 και στην ιστοσελίδα www.hms.gr.

Πρόγραμμα