2η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT “Nautilius”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο  “Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι,  διοργάνωσαν την 2η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων  του Προγράμματος, η οποία έλαβε χώρα στην Κατερίνη από 09-05-2018 έως 11-05-2018.

Οι πρώτες δύο  ημέρες της Συνάντησης ήταν αφιερωμένες στην υλοποίηση του 1ου Εργαστήριου του “Nautilius’’ με θέμα «Η άθληση στο σχολείο: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής  ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες»

Την Τετάρτη, 09-05-2018 στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αστερίας,  η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας παρουσίασαν τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν σε σχέση με το  θέμα του Εργαστηρίου και δύο πρακτικά μαθήματα κολύμβησης. Την πρώτη ημέρα του Εργαστηρίου συμμετείχαν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι  από σχολικές μονάδες της Πιερίας, προκειμένου να προωθηθεί η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στα πλαίσια του θέματός του.

Την Πέμπτη, 10-05-2018 στα Γραφεία της Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας οι υπόλοιποι εταίροι, Associazione APDV Murgano από την Ιταλία και ο εταίρος από την Τουρκία, Edirne Youth and Supporting Disabled Association παρουσίασαν τις καλές πρακτικές τους πάνω στο θέμα του Εργαστηρίου.  Στην συνέχεια τα μέλη της κοινοπραξίας συγκέντρωσαν το υλικό του Εργαστηρίου το οποίο θα αποτελέσει  το σχετικό κεφάλαιο του Οδηγού των Καλών Πρακτικών που θα είναι  το  παραγόμενο προϊόν του Προγράμματος Nautilius. Τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου  θα παρουσιαστούν σε τοπικό  σεμινάριο που θα διοργανωθεί το Σεπτέμβριο του 2018 στην Κατερίνη .

Η Παρασκευή, 11-05-2018   ήταν αφιερωμένη στην υλοποίηση του  2ου   Management  Meeting  του Προγράμματος,  η οποία έγινε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Κατά τη διάρκειά του οι εταίροι αξιολόγησαν την πρόοδο του Προγράμματος και την διοργάνωση του 1ου Εργαστηρίου και του  2ου   Management  Meeting.

Με το πέρας των εργασιών του 2ου   Management  Meeting, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας,  διοργάνωσαν επίσκεψη στο Λιτόχωρο, προκειμένου οι ξένοι εταίροι να βρεθούν στον Όλυμπο.

Η 3η Διεθνική Συνάντηση των Εταίρων  του Προγράμματος, θα διοργανωθεί από τον Κολυμβητικό Σύλλογο Associazione APDV Murgano,   στην Έννα της Σικελίας  από 18-11-2018 έως 22-11-2018  και το 2ο Εργαστήρι του Προγράμματος  θα έχει ως θέμα την «Σωματική και Πνευματική Ευεξία μέσω της Κολύμβησης».

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται  με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.