2η κινητικότητα Erasmus+ για το 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

Το 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας συμμετείχε στη δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Ενισχύοντας τη συμμετοχή των παιδιών του νηπιαγωγείου στην εκπαιδευτική διαδικασία", που πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το σεμινάριο, με τίτλο "The Best for Preschool Teachers", διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ELA (Erasmus Learning Academy) και συγκέντρωσε εκπαιδευτικούς από Ιρλανδία, Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο Montessori, να εξερευνήσουν την υπαίθρια εκπαίδευση σε ένα σχολείο του δάσους και να εμπνευστούν από την καινοτόμο προσέγγιση Reggio Emilia.

Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής πρακτικής, ενισχύοντας την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Το 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του για τη βελτίωση της προσχολικής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκές εμπειρίες και καλές πρακτικές. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις ενισχύει τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες, ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και προάγει μια σύγχρονη, παιδοκεντρική προσέγγιση στη μάθηση, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο εμπλουτισμένου και δημιουργικού σχολικού περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω του προγράμματος Erasmus+, που υποστηρίζει την κινητικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας στη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.