2η Θέση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δάφνης στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next

Το 1 ΕΠΑΛ Δάφνης συμμετείχε στον  3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Generation Next και απέκτησε την 2η Θέση. Οι μαθητές μας κατασκεύασαν έναν Αυτόματο Διανεμητή Αντισηπτικού και ένα Επιτοίχιο Έξυπνο Θερμόμετρο Υπέρυθρων που Επικοινωνεί Ασύρματα με Κινητή Συσκευή. 

Κατασκευάστηκε ένας αυτόματος διανεμητής αντισηπτικού ο οποίος  διαθέτει αισθητήρα απόστασης, και ο οποίος ανιχνεύει τα χέρια των μαθητών, ρίχνοντας τη σωστή δόση αντισηπτικού στα χέρια τους. Με την βοήθεια του οι μαθητές εισερχόμενοι στην αίθουσα διδασκαλίας μπορούν να βάζουν αντισηπτικό στα χέρια τους χωρίς να ακουμπούν το δοχείο του αντισηπτικού.

Κατασκευάστηκε ένα έξυπνο θερμόμετρο υπέρυθρων το οποίο έχει την δυνατότητα να δίνει την θερμοκρασία σώματος κάθε μαθητή (από απόσταση) και να ειδοποιεί με κατάλληλο ηχητικό σήμα αν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Ταυτόχρονα επικοινωνεί ασύρματα με το tablet ή το smartphone του καθηγητή και τον ενημερώνει για την θερμομέτρηση κάθε μαθητή. Με κατάλληλο εικονίδιο δείχνει αν η θερμοκρασία θερμομέτρησης είναι υψηλή ή όχι.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να μειώσουμε την πιθανότητα διασποράς του ιού Covid-19 στο σχολείο μας.

http://1epal-dafnis.att.sch.gr/drastir/robotiki/kataskeves2021.htm