2ο Βραβείο απέσπασε το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

2ο Βραβείο απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, στην κατηγορία μυθοπλασία, στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Η ταινία με τίτλο: “ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ” δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολ. έτους 2018-19.Αφόρμηση για τη συγγραφή σεναρίου αποτέλεσε το διήγημα "Ζητείται ελπίς" του Αντ. Σαμαράκη που διδάσκονται οι μαθητές στη Γ΄ τάξη, το οποίο διασκευάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές με τη βοήθεια της συντονίστριας καθηγήτριας κ. Καμίδου Ματούλας.
Η ηρωίδα της ταινίας είναι ένα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, που φοβάται κι αγωνιά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που πρόκειται να δώσει. Σ' ένα καφέ, κάνοντας διάλειμμα μεταξύ των φροντιστηρίων, μέσα από το κινητό της και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης "βλέπει" τον κόσμο. Διαβάζει για την οδύνη που υπάρχει στον κόσμο, τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.....Και βιώνει τη δική της αγωνία στη σκέψη της απώλειας της ελπίδας...Πανικοβάλλεται ...Αλλά...Καταφεύγει σε μια λυτρωτική, συμβολική "χειρονομία".
Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας ξεκίνησε τις δράσεις της το σχολ. έτος 2010-11. Έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα εννιά ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ. Καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε Πέμπτη και μετά το τέλος των μαθημάτων γίνονται οι συναντήσεις της ομάδας. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακά πολλές καθώς είναι μεγάλη η επιθυμία των μαθητών να μυηθούν στην τέχνη του κινηματογράφου, να γίνουν οι ίδιοι δηµιουργοί και να εκφράσουν έτσι τις εφηβικές ανησυχίες τους.
Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η ΕΡΤ ΑΕ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ταινία, ένα video από τα γυρίσματά της, και το trailer.

http://1gym-kaval.kav.sch.gr/joomla25/index.php/sxolikes-giortes-ekdiloseis/538-tainia