3η Ανακοίνωση 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), το τοπικό παράρτημα και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και το Κέντρο Επιστημών Πάτρας (ΚΠΕ) διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Πληροφορική και Νέο Σχολείο», υπό την αιγίδα της ΠΔΕΔΕ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Α.Π.: 122225/Γ2/25-10-2011).

altΣκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα που αφορούν στη διδασκαλία και τη διδακτική της Πληροφορικής. Επίσης, στο σκοπό του συνεδρίου εντάσσεται η επικοινωνία και η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ καθηγητών Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και όλων όσων ενδιαφέρονται για θέματα της Πληροφορικής στην εκπαίδευση, αποσκοπώντας και στη δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Ειδικότερα οι θεματικοί άξονες που προσδιορίζουν τις εργασίες του συνεδρίου, δίχως να το περιορίζουν, αναφέρονται στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου του συνεδρίου http://pekap.sch.gr. Η υποβολή εργασιών έχει ξεκινήσει από 27/10/2011 και μπορούν να υποβληθούν τρεις κατηγορίες εργασιών-εισηγήσεων (ερευνητικές εργασίες: 8-10 σελίδες, σύντομες ανακοινώσεις: 3-4 σελίδες και εργαστηριακές παρουσιάσεις: 4-5 σελίδες).
 
Όλες οι εργασίες θα πρέπει να αποσταλλούν έως τις 26/1/2012, να είναι πρωτότυπες, δηλαδή να μην έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίου ή περιοδικό (ή να έχουν γίνει δεκτές και επίκειται η δημοσίευσή τους).
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή εργασιών – εισηγήσεων δείτε τη σχετική ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://goo.gl/Mjz5y
 
Επίσης, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της φόρμας στη σελίδα http://pdkap.sch.gr/portal/index.php/date/eggr καθώς και να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο Astir (http://www.hotelastirpatras.gr), όπου και θα διεξαχθεί το συνέδριο (Αγ. Ανδρέου 16, κέντρο Πάτρας, στην παραλιακή λεωφόρο, δίπλα στο ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων και στο σταθμό του ΟΣΕ), ζητώντας την ειδική τιμή για συνέδρους.
             
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής,
Κακαρούντας Αθανάσιος,  εκπρόσωπος Greece IEEE Section
Λούβρης Άρης, Πανώργιος Σταμάτης, Φατούρος Σπύρος, στελέχη ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας.