4ο Δ.Σ.ΠΕΥΚΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και αθλητική δράση, με πρωτοβουλία της Μπατιστάτου Λουκίας καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του σχολείου, στο πλαίσιο της προώθησης των αξιών της συμπερίληψης, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και της καλλιέργειας του αθλητικού πνεύματος.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄, Δ΄ και Ε΄ τάξης είχαν την ιδιαίτερη τιμή να συναντήσουν την κα Στάλα Κοτσιρέα, η οποία επισκέφθηκε το σχολείο μας συνοδευόμενη από την κα Αγγελική Μπακαλάκη.
Η κα Στάλα Κοτσιρέα είναι διακεκριμένη Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυναικών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ). Διακρίνεται για την εξαιρετική αθλητική της πορεία, τον ηγετικό της ρόλο εντός και εκτός γηπέδου, καθώς και για τη σημαντική προσφορά της στον αθλητισμό κωφών, ενώ παράλληλα έχει ενεργό παρουσία και στα κοινά ως υποψήφια σε τοπικές εκλογές στην Ηλιούπολη.
Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης συναντήθηκαν με τη διακεκριμένη αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, κα Ελπίδα Εγγλέζου, με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους και της αγάπης για τον αθλητισμό.
Η κα Εγγλέζου είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ Ρυθμικής Γυμναστικής, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ σήμερα συνεχίζει δυναμικά την προσφορά της στο άθλημα ως προπονήτρια στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λαυρίου, μεταδίδοντας την εμπειρία και τις γνώσεις της στις νεότερες γενιές.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στις δύο αθλήτριες, οι οποίες απάντησαν με μεγάλη χαρά και προθυμία, μοιράζοντας προσωπικές εμπειρίες, αξίες και μηνύματα ζωής. Η ενεργή αυτή συμμετοχή ενίσχυσε τον διάλογο και δημιούργησε ένα ιδιαίτερα ζεστό και βιωματικό κλίμα.
Στο τέλος της δράσης, οι αθλήτριες μοίρασαν αυτόγραφα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, προσφέροντάς τους μια αξέχαστη εμπειρία και ένα συμβολικό ενθύμιο της συνάντησης.
Το σχολείο μας συνεχίζει με συνέπεια να υλοποιεί δράσεις που προάγουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, ενισχύουν την ενσυναίσθηση και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενεργών, ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Στάλα Κοτσιρέα, την κα Αγγελική Εγγλέζου καθώς και την κα Ελπίδα Εγγλέζου για την παρουσία τους στο σχολείο μας .

