4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης. Δεντροφύτευση στο δάσος Κάσδαγλη

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης πραγματοποίησαν δεντροφύτευση στο Δάσος Κάσδαγλη, στην Άνω Πεύκη. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του σχολείου μας το οποίο ανήκει στο δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων και αποτελεί μέρος των δράσεων του σχολείου στον απόηχο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Η δράση είχε ως στόχο, πρωτίστως, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας στα περιβαλλοντικά προβλήματα, ώστε να σκέφτονται και να ενεργούν ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες και επιπλέον να συμβάλλει στη μελλοντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης μας, της βιοποικιλότητας αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Την πρωτοβουλίας μας στήριξε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Δασαρχείο Πεντέλης. Ευχαριστούμε τους δύο φορείς για την άμεση ανταπόκριση, τη διάθεση των δεντρυλλίων και τη στήριξη στο πρακτικό μέρος της υλοποίησης.

Η συνεργασία πρόσφερε στους μαθητές μας καταιγισμό θετικών συναισθημάτων και διάθεση δημιουργικότητας.

Είμαστε υπερήφανοι για τη δράση μας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) στις αρχές του Δεκεμβρίου έθεσαν ως στόχο να φυτευτούν 3 δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2030, προκειμένου να ενισχυθεί η βιοποικιλότητα και να μετριαστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.