4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης. Εορτασμός ημέρας Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Παρασκευή 4/6/21 το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης μας οργάνωσε δράση για την ευαισθητοποίηση  των μαθητών, των οικογενειών τους και γενικότερα των συμπολιτών μας, σε θέματα περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλα τα τμήματα του σχολείου μας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, εργάστηκαν με κέφι, όρεξη και δημιουργικότητα, κατασκευάζοντας μαργαρίτες με ανακυκλώσιμα υλικά. Συνέβαλαν τα μέγιστα και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Το σχολείο διακοσμήθηκε με μαργαρίτες και οικολογικά μηνύματα δίνοντας το μήνυμα στο δικαίωμα για ένα καθαρό περιβάλλον. Τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί φεύγοντας το μεσημέρι για το σπίτι, έλαβαν ως ενθύμιο της συλλογικής δράσης μια μαργαρίτα με το μήνυμα του κάθε τμήματος, διαχέοντας  έτσι στην τοπική κοινωνία το μήνυμα της Γης που καλεί για βοήθεια.

Στη δράση μας αρωγοί στάθηκαν οι γονείς, οι οποίοι  συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή των μαργαριτών από επαναχρησιμοποιούμενα άχρηστα υλικά.