53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών: Διαβάζοντας μαρτυρίες προσφύγων του 1922

5 μαθήτριες και 1 μαθητής που συμμετέχουν στο καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  της Τεχνόπολης “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία” πήραν μέρος στις δράσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με έναν ξεχωριστό τρόπο: Με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγού διάβασαν μαρτυρίες προσφύγων με σκοπό η ανάγνωσή τους να ηχογραφηθεί και να εκτεθεί σαν αρχείο ήχου στην μαθητική έκθεση του προγράμματος. Μια αληθινά συγκινητική εμπειρία για όλους μας…

Οι φωνές τους, όπως και οι φωνές μαθητών άλλων σχολείων που συμμετείχαν, ακούγονται στην υπέροχα δομημένη Έκθεση προφορικών μαρτυριών προσφύγων του 1922 την οποία οργανώνει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία”. Η  έκθεση είναι επισκέψιμη από όλους, δωρεάν, ως τις αρχές Οκτωβρίου 2022 και αναδεικνύει την προφορική ιστορία των Μικρασιατών προσφύγων.

Για να ακούσετε τις ηχογραφημένες μαρτυρίες (podcast) ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Προγράμματος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

https://kids4thecity.gr/podcast/