5η κινητικότητα εκπαιδευτικών του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής μέσα στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Performing Arts for Leader Students”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πέμπτη και τελευταία κινητικότητα των εκπαιδευτικών Αγγελικής Τάκη (ΠΕ06), Δέσποινας Κανάση (ΠΕ70) και Κων/ντίνου Βρυώνη (Διευθυντή) στο San Cataldo της Σικελίας (30/05-03/06/2022), μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο “PEARLS” (Performing Arts for Leader Students).
Η σχολική κοινότητα του δημοτικού σχολείου Direzione Didactica Statale 1 Circolo “E. De Amicis” San Cataldo, υποδέχτηκε τους εταίρους από την Ισπανία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα πολύ θερμά.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επικεντρωθήκαμε σε δραστηριότητες αξιολόγησης και διάχυσης σε σχέση με το έργο μας από το 2019 μέχρι σήμερα, λύσαμε απορίες σχετικά με την πορεία του κοινού μας έργου στο eTwinning και ανταλλάξαμε απόψεις για την τελική έκθεση αξιολόγησης και το Mobility Tool.
Παράλληλα, επισκεφθήκαμε μερικές τάξεις του σχολείου, συνομιλήσαμε με τα παιδιά, παρακολουθήσαμε ένα εργαστήριο χειροτεχνίας και ένα μάθημα μουσικοκινητικής και εκμάθησης αγγλικών και συμμετείχαμε σε ένα μάθημα Φυσικής Αγωγής που οργάνωσε ο συντονιστής του προγράμματος μας. Ακόμα, επισκεφθήκαμε το δημαρχείο του San Cataldo, γνωρίσαμε τον δήμαρχο της περιοχής και δοκιμάσαμε παραδοσιακά Σικελικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει για εμάς.
Τέλος, επισκεφθήκαμε το Παλέρμο, την Καλτανισσέττα, την Κεφαλού και την Ορτυγία και εξερευνήσαμε μοναδικά σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος παίρνοντας μια γεύση από χρώματα, αρώματα, νοστιμιές και παραδοσιακή μουσική.
Το επόμενο βήμα είναι η διάχυση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που αποκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητικότητας με την ευρύτερη σχολική κοινότητα καθώς και η δημιουργία υλικού που θα κάνει τη διδασκαλία και τη μάθηση πιο εποικοδομητικές.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog του σχολείου μας https://9enato.blogspot.com/.

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

"Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή του παρόντος δελτίου Τύπου δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντανακλά τις απόψεις µόνο των δημιουργών, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που εμπεριέχονται σε αυτό".