6ο Γυμνάσιο Λάρισας: Στο Ρίμινι της Ιταλίας με το πρόγραμμα Erasmus+ “C-osmos-is”

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ KA229 “C-osmos-is”  με κωδικό 2020-1-DE03-KA229-080339077284-4, στο ΡΙΜΙΝΙ της Ιταλίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ισπανία και τη Γερμανία, από τις 29/11/21 έως και τις 3/12/21.

Το συνεργαζόμενο σχολείο εδρεύει στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου και υλοποιήθηκαν οι περισσότερες δράσεις του προγράμματος. Επισκεφθήκαμε επίσης την Τσεζένα, όπου περιηγηθήκαμε στη Μαλατεστιανή Βιβλιοθήκη που είναι η αρχαιότερη βιβλιοθήκη της Ευρώπης, τη Ραβένα όπου ξεναγηθήκαμε στο Μαυσωλείο του Δάντη και στα περίφημα ψηφιδωτά των βυζαντινών εκκλησιών της και τη Μπολόνια με την περίφημη Πλατεία Ματζόρε και τα ιστορικά κτίρια, τους πύργους και τις στοές της.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αναδείξει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά μέρη της κάθε περιοχής. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πληροφορίες για την κάθε πόλη που επισκεφθήκαμε και να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων που καθιστούν κάθε περιοχή και χώρα μοναδικές.

Οι μαθητές μας επίσης μέσα από τη γνωριμία τους με συμμαθητές άλλων χωρών είχαν τη δυνατότητα να διευρύνουν τον πολιτιστικό τους ορίζοντα και να αισθανθούν ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας με στόχο τη συνεργασία και τη μάθηση. Επιπλέον, καλλιέργησαν νέες ψηφιακές, κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα του eTwinning για την επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών, προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περαιτέρω συνεργασία των σχολείων μας. Στην ιστοσελίδα του Twinspace που δημιουργήσαμε η κάθε χώρα ενσωμάτωσε βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά για σημαντικές προσωπικότητες της κάθε χώρας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν βίντεο σχετικά με τον Ιπποκράτη και την περιοχή μας συμβάλλοντας έτσι στην προβολή του τόπου μας στο εξωτερικό.

Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Λάρισας Αθανασούλη Δημήτριο, Βλάχο Οδυσσέα, Γκρίγκα  Δημήτριο , Τόλια Ζήση και τις καθηγήτριες,  Γλιούμπα Ελένη και Ιωαννίδου Αικατερίνη.

Η επίσκεψη των εταίρων στην περιοχή μας αναμένεται να υλοποιηθεί το Μάρτιο του 2023.

Δείτε στους χάρτες Google που βρίσκεται το Ρίμινι.