Οργανώστε την σχολική εκδρομή σας στη Ζάκυνθο στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio

esr logo 7festΤο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2023, ως εγκεκριμένη δράση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι γεγονός. Περιμένουμε τα σχολεία του ραδιοφώνου μας να οργανώσουν την εκδρομή τους στη Ζάκυνθο από τις 6 έως τις 8/4/23.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές/τριες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:

  • Σχολεία στα οποία ήδη υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα ή καινοτόμες δράσεις στα ΜΜΕ με έμφαση στο ραδιόφωνο ή με παραγωγές που μεταδίδονται στο European School Radio.
  • Όλα τα υπόλοιπα σχολεία, ως επισκέπτες, που θα παρακολουθούν και θα συμμετέχουν ενεργά.
Αρχικά, διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση που ανακοινωθεί η διεξαγωγή των εθνικών Εκλογών στις 9/4, θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα για τη μετάθεση της ημερομηνίας του Φεστιβάλ μας.
Το Φεστιβάλ ως εκπαιδευτικός θεσμός αποτελεί μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των ραδιοφωνικών και μουσικών/ καλλιτεχνικών σχολείων του Μαθητικού Ραδιοφώνου ESR. Κύριος σκοπός του είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συμμετοχή σε πρωτότυπες δραστηριότητες Ραδιοφωνικής Τέχνης, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, το European School Radio μαζί με το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ διοργανώνουν τα Μαθητικά Ραδιοφωνικά Βραβεία “ESR Podcast & Radio Awards 2023”, θέλοντας να επιβραβεύσουν την πολύ σημαντική προσπάθεια των μαθητών/τριών που παράγουν εκατοντάδες ραδιοφωνικές εκπομπές κάθε χρόνο με απώτερο σκοπό να θεσπιστεί μια νέα ενότητα βραβείων που αφορούν στο κύριο παραγόμενο των σχολείων κάθε σχολικό έτος, δημιουργίες ψηφιακής αφήγησης. Μέσω των Μαθητικών Ραδιοφωνικών Βραβείων “ESR Podcast & Radio Awards 2023” θα αναδειχθούν οι σπουδαίες παραγωγές που σχεδιάζονται και αναπτύσσονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες για δημιουργική έκφραση μέσα από τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές/ podcasts, που ακούγονται στο Μαθητικό Ραδιόφωνο.

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε πως έχουμε κάνει τα μέγιστα ως προς τις υποδομές τόσο ως προς την απρόσκοπτη δράση του ίδιου του φεστιβάλ σε συμφωνία με τους τοπικούς συνδιοργανωτές, όσο και ως προς την ασφαλή και ποιοτική διαμονή και διατροφή των μαθητών/τριών των σχολείων σας.

Για να εξυπηρετηθείτε σωστά και να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα διαθεσιμότητας των απαιτούμενων δωματίων, καθώς η πρόθεση συμμετοχής είναι ιδιαιτέρως υψηλή, έχουμε μεσολαβήσει ώστε να διασφαλιστεί η διαμονή σας και  να πραγματοποιηθεί στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας του νησιού και στο κατάλυμα “Aqua Bay Hotel 5*”, στην όμορφη και ασφαλή περιοχή του Τσιλιβί (μόλις 5χλμ από τη χώρα της Ζακύνθου), με πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλουσιοπάροχο μπουφέ, στις καλύτερες τιμές.
Στα εν λόγω ξενοδοχεία θα πραγματοποιηθούν ορισμένες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.