9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης – Ολοκλήρωση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2021-2022

Ολοκληρώθηκαν τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα eTwinning που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο νηπιαγωγείο μας.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο "Avanti Maestro Mouse",  βασίστηκε στο βιβλίο «Wild Symphony» του Dan Brown. Ιδρύθηκε και συντονίστηκε από τις εκπαιδευτικούς Ελένη Κατσιάβου κι Anna Urbasic. Συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Με οδηγό τον ήρωα του βιβλίου, το Μαέστρο Ποντικό, ξεκινήσαμε ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα παιδιά γνώρισαν ζώα  και μοιράστηκαν μαζί τους «μικρά μυστικά της ζωής».

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο "EUvoyage", ιδρύθηκε και συντονίστηκε από τις εκπαιδευτικούς Dilek Haymana κι Zaklina Majetic Mucif κι εμείς συμμετείχαμε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Κροατία, τη Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Ελλάδα, τη Σλοβακία, την Αρμενία, τη Σερβία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και τη Βοσνία  Ερζεγοβίνη. Μέσα από ένα διαδικτυακό ταξίδι, τα παιδιά γνώρισαν ομορφιές, αξιοθέατα, ήθη κι έθιμα, φαγητά, συνήθειες και γενικά στοιχεία του πολιτισμού των συνεργαζόμενων χωρών.

Συντάκτης άρθρου: Ελένη Κατσιάβου