Αγαθοφρόνειο Εικονικό Μουσείο – Μια ψηφιακή ματιά στο 1821. Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Το «Αγαθοφρόνειο Εικονικό Μουσείο: Μια ψηφιακή ματιά στο 1821» άνοιξε τις πύλες του και σας περιμένει να το επισκεφτείτε !

Πλοηγηθείτε με ή χωρίς ειδικά γυαλιά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.artsteps.com/view/628f7b3b78c00f4a5f9ae2d7

Το Αγαθοφρόνειο Εικονικό Μουσείο: Μια ψηφιακή ματιά στο 1821» υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο του STEAM εκπαιδευτικού προγράμματος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας «Πάμε Μουσείο;», το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και συμμετείχαν 10 σχολεία του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα Πινέλα».

Η κατασκευή του Εικονικού Μουσείου, η επεξεργασία και η ανάρτηση του υλικού πραγματοποιήθηκαν από το 8ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Ευανθία Κοντογούρη. Το επετειακό υλικό (μαθήματα ιστορίας-καραγκιόζης, βίντεο, παραδοσιακές φορεσιές με την τεχνική του κολλάζ και του upcycling, ποιήματα-πεζά, απαγγελίες, μουσική, ανάλυση και εικονογράφηση ποιημάτων, συνεντεύξεις, κουίζ, κείμενα, κ.α.) εκτίθεται με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στις πέντε αίθουσες του Μουσείου: Αίθουσα Μουσικής και Ιστορίας, Αίθουσα Κωνσταντίνου Αγαθόφρονος Νικολόπουλου, Αίθουσα Έφης Αιλιανού-Κυριλλοπούλου, Αίθουσα Παραδοσιακών Φορεσιών, στην οποία παρουσιάζονται αφιερώματα για τον διεθνούς φήμης Γλύπτη Νίκο Φλώρο, τη συλλέκτρια Β. Ι. Καρέλια και τις παραδοσιακές ενδυμασίες της συλλογής της και Αίθουσα Λαογραφικού Μουσείου Ανδρίτσαινας (Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος). Αυτό το υλικό δημιουργήθηκε από τα παρακάτω σχολεία: Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας με Υπεύθυνη Νηπιαγωγό την κ. Χριστίνα Πρίνου, 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Ευαγγελία Βελλή, 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Παρασκευή Θεοφανίδου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Πολυτίμη Θεοδωρίδου,  8ο Γυμνάσιο Περιστερίου με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Ζαχαρούλα Μουρελάτου, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Πύργου με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Αργυρώ Ασβεστά, 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας με Υπεύθυνες Καθηγήτριες την κ. Κωνσταντίνα Σταυροπούλου και κ. Αικατερίνη Ανδρέου,  Γενικό Λύκειο Κρεστένων με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Μαρία Καούκη και  Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας με Υπεύθυνες Καθηγήτριες την κ. Θεώνη Δούρου, κ. Στυλιανή Θάνου και κ. Ζωή Μακρή.

Τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του STEAM εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε Μουσείο;» είχε η Δρ Σταματία Κοτρέτσου.

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο υλικό του Μουσείου, το οποίο σχεδιάστηκε με κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τον σχεδιασμό καινοτόμων διαθεματικών διδακτικών προσεγγίσεων.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!