Αξιοποιήστε σχέδια μαθήματος της κοινότητας χρηστών LAMS στην υπηρεσία του ΠΣΔ

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την καλύτερη υποστήριξη της διδασκαλίας έχει θέσει στη διάθεση της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας την Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (http://lams.sch.gr). Η υπηρεσία είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενο άρθρο του περιοδικού μας που μπορείτε να δείτε εδώ.
Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε πως μπορείτε να εισάγετε στο δικό σας μάθημα στην υπηρεσία Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων του ΠΣΔ, σχέδια μαθήματος που έχουν ετοιμάσει μέλη της κοινότητας χρηστών LAMS.
Το λογισμικό LAMS έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών, η οποία είναι ενεργή και μπορεί να σας διευκολύνει για τη διδασκαλία του μαθήματός σας.  Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο χρηστών LAMS στο http://lamscommunity.org και να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες ακολουθίες (σχέδια) μαθημάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 506 σχέδια μαθημάτων στα Ελληνικά από Έλληνες εκπαιδευτικούς και μπορείτε να τα δείτε εδώ. Τα σχέδια που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για το δικό σας μάθημα μπορείτε να τα κατεβάσετε σε αρχείο και στη συνέχεια να τα εισάγετε στην υπηρεσία LAMS του ΠΣΔ, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα της υπηρεσίας LAMS http://lams.sch.gr/lams
  2. Συνδεθείτε με τα στοιχεία λογαριασμού σας στο ΠΣΔ
  3. Μετά την επιτυχή είσοδό σας, μεταβείτε στη σελίδα με τα «Μαθήματα».lams-1
  4. Κάντε κλικ στη καρτέλα Συγγραφέας για να ανοίξει σε νέο παράθυρο το περιβάλλον Συγγραφής Σχεδίου (Ακολουθίας).
  5. Επιλέξτε από το μενού του περιβάλλοντος Συγγραφής Αρχείο->Εισαγωγήlams-2
  6. Επιλέξτε το αρχείο zip με την ακολουθία που κατεβάσατε προηγουμένως και πατήστε «Εισαγωγή».lams-3
  7. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα για την επιτυχή εισαγωγή της ακολουθίας όπου μπορείτε να πατήσετε στο κουμπί «Κλείσιμο».lams-4
  8. Η ακολουθία έχει πλέον εισαχθεί στο περιβάλλον συγγραφής και μπορείτε να την επεξεργαστείτε ή να την χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μάθημα LAMS.

Μάθετε περισσότερα για την Υπηρεσία Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων