Επικοινωνία και συνεργασία στο ΠΣΔ, αποκτήστε τον προσωπικό σας τηλεφωνικό αριθμό

Η υπηρεσία επικοινωνίας και συνεργασίας (https://www.uc.sch.gr/) έχει ως σκοπό την επικοινωνία με φωνή, με βίντεο κλήση και με άμεσο μήνυμα των χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες: πραγματοποίηση κλήσεων, με φωνή ή βίντεο, προς άλλους χρήστες της υπηρεσίας, τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ πολλών χρηστών, voice mail, fax-to-email, ανταλλαγή άμεσου μηνύματος (instant messaging), ένδειξη κατάστασης ηλεκτρονικής παρουσίας (presence). Όλοι οι χρήστες του ΠΣΔ έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν την προσωπική σύνδεση τους και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό τους και να αξιοποιήσουν την υπηρεσία.

agentΗ υπηρεσία επικοινωνίας και συνεργασίας (https://www.uc.sch.gr/) έχει ως σκοπό την επικοινωνία με φωνή, με βίντεο κλήση και με άμεσο μήνυμα των χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) . Η λειτουργία της υπηρεσίας στηρίζεται στο πρωτόκολλο διαδικτύου SIP (Session Initiation Protocol), το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του διαδικτύου (VoIP), ενώ παράλληλα παρέχει επιπλέον εξειδικευμένες λειτουργίες.

Συνοπτικά η υπηρεσία προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • πραγματοποίηση κλήσεων, με φωνή ή βίντεο, προς άλλους χρήστες της υπηρεσίας
 • τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ πολλών χρηστών (voice conference)
 • φωνητικό μήνυμα με αυτόματη αποστολή στο email του καλούμενου (voice mail)
 • λήψη fax με αυτόματη προώθηση στο email του παραλήπτη (fax-to-email)
 • ανταλλαγή άμεσου μηνύματος (instant messaging)
 • ένδειξη κατάστασης ηλεκτρονικής παρουσίας (presence)

Τα οφέλη χρήσης και ένταξης της υπηρεσίας  στο σχολικό περιβάλλον και  στη μαθησιακή διαδικασία συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

 • Διευκολύνεται η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των χρηστών.
 • Επιτρέπεται η χρήση των υπηρεσιών από τους μαθητές, με ασφαλή τρόπο, καθώς η πρόσβαση είναι πιστοποιημένη και επιτρέπεται μόνο στα μέλη του ΠΣΔ.
 • Δημιουργούνται προϋποθέσεις αξιοποίησης των υπηρεσιών ως ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.
 • Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης του ΠΣΔ.
 • Εξοικονομούνται πόροι, καθώς η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας γίνεται δωρεάν.

Όλοι οι χρήστες του ΠΣΔ έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν την προσωπική σύνδεση  τους και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό τους με τα ακόλουθα βήματα:

 1. Μετάβαση στην ιστοσελίδα www.uc.sch.gr
 2. Σύνδεση με χρήση των στοιχείων του προσωπικού λογαριασμού σας  στο ΠΣΔ
 3. Επιλογή “Ενεργοποίηση”
  energopoiisi
  Επιλογή ενεργοποίησης υπηρεσίας επικοινωνίας και συνεργασίας
 4. Επιλογή προαιρετικών υπηρεσιών.  Είναι δυνατή η επιλογή των υπηρεσιών  Fax-To-Email και VoiceMail.
  epiloges
  Επιλογή προαιρετικών υπηρεσιών Fax-To-Email και VoiceMail
 5. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίζεται το αποτέλεσμα σε αναφορά, στην οποία παρουσιάζεται ο τηλεφωνικός αριθμός που αποδόθηκε στο χρήση καθώς και ο αριθμός fax και η ένδειξη της προαιρετικής υπηρεσίας Voicemail, σε περίπτωση που έχουν επιλεγεί.
  Αναφορά στοιχείων ενεργοποίησης λογαριασμού
  Αναφορά στοιχείων ενεργοποίησης λογαριασμού

Ο χρήστης πλέον  έχει  αποκτήσει τον προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό  στο ΠΣΔ,  αλλά και προσωπικό αριθμό Fax σε e-mail. Για τη χρήση της  υπηρεσίας θα πρέπει να εγκατασταθεί το  απαραίτητο λογισμικό στον υπολογιστή, το κινητό, ή το tablet του χρήστη. Υπάρχει ένα πλήθος από  εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού που υποστηρίζονται από την  υπηρεσία.  Υπάρχουν εφαρμογές για Windows, Linux , Androind και IOS (Apple).  Στη σελίδα https://www.uc.sch.gr/software.php μπορείτε να δείτε προτεινόμενες ενδεικτικές εφαρμογές και οδηγίες ρύθμισης για αυτές, για σύνδεση στην υπηρεσία επικοινωνίας και συνεργασίας του ΠΣΔ .

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.uc.sch.gr/  για περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Επικοινωνίας και Συνεργασίας του ΠΣΔ.