Λίστες επαφών


Tι είναι η λίστα επαφών

Λίστα επαφών στο webmail είναι ένα συμβολικό όνομα το οποίο αντιπροσωπεύει ένα σύνολο παραληπτών, ένα σύνολο e-mail διευθύνσεων.
Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ή περισσότερες λίστες επαφών και να προσθέσετε μέλη σε αυτή. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λίστα επαφών για να αποστείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα.

Δημιουργία λίστας επαφών

Μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστες μέσα από την υπηρεσία του webmail.sch.gr
Για να δημιουργήσετε μία λίστα θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει ήδη επαφές (πρόσωπα με τις e-mail διευθύνσεις τους) στο βιβλίο διευθύνσεων (επαφές) του webmail.sch.gr
Για να δημιουργήσουμε μία λίστα πηγαίνουμε στις επαφές και επιλέγουμε το κατάλληλο βιβλίο διευθύνσεων, στο παράδειγμα αυτό υπάρχει μόνο το «όνομα σχολείου/εκπαιδευτικού» - οι επαφές μου

lists - 0.png

Θα εμφανιστούν οι επαφές μας.

webmail - 03.png

Επιλέγουμε όσες επαφές θέλουμε να ανήκουν στη λίστα και έπειτα επιλέγουμε δίπλα από την προσθήκη, στο πεδίο που αναφέρει «σε μια λίστα Επαφών» το βιβλίο διευθύνσεων που θα τοποθετηθεί η νέα λίστα και πατάμε Προσθήκη.

webmail - 4.png

Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζετε γράφουμε το όνομα της λίστας που επιθυμείτε και ΟΚ.

webmail - 5.png

Η λίστα που δημιουργήσαμε εμφανίζεται πλέον στις επαφές μας.

webmail - 06.png

Προσθήκη επαφών σε υπάρχουσα λίστα

Αν σε μία υπάρχουσα λίστα επαφών θέλουμε να προσθέσουμε επαφές τότε ακολουθούμε τα βήματα.

1. Επιλέγουμε τις επαφές που θέλουμε να προσθέσουμε στη λίστα μας
2. Στο πλήκτρο «σε μία λίστα επαφών» επιλέγουμε τη λίστα στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε τις επαφές που επιλέξαμε πριν.
3. Πατάμε το πλήκτρο Προσθήκη

webmail - 7.png

Οι επαφές που επιλέξαμε προστέθηκαν στη λίστα μας.

webmail - 8.png

Αποστολή μηνύματος σε μια λίστα επαφών

Η αποστολή μηνύματος σε μία λίστα επαφών είναι απλή όπως το να στείλουμε ένα μήνυμα σε ένα χρήστη. Δηλαδή επιλέγουμε Νέο Μήνυμα και στον παραλήπτη γράφουμε το όνομα της λίστας. Καθώς εισάγουμε τα πρώτα γράμματα του ονόματος της λίστας εμφανίζεται αυτόματα η λίστα ή οι λίστες που ταιριάζουν με ότι έχουμε γράψει.

webmail - 9.png

Αν ακόμη δεν θυμόμαστε το όνομα της λίστας επιλέγουμε το πλήκτρο Προς: και εμφανίζονται όλες οι λίστες και οι επαφές μας. Την επιλέγουμε ή με διπλό κλικ πάνω της ή την επιλέγουμε και πατάμε τον τρόπο αποστολής του μηνύματός μας (Προς>>, Κοινοποίηση>>, Κρυφή κοινοποίηση>>).

webmail - 10.png