Πώς να πετύχετε γρήγορο google indexing για το ιστότοπο σας

Μετά την δημοσίευση του ιστοτόπου σας συνήθως απαιτείται αρκετό χρονικό διάστημα για να εισαχθεί στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να περιμένετε το ρομπότ της Google ή αλλιώς το Googlebot να τον ανιχνεύσει και να το προσθέσει (ή νεότερο περιεχόμενο) στο ευρετήριο του Google (index).

Το Googlebot είναι απλά το λογισμικό αναζήτησης που στέλνει η Google για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα στο διαδίκτυο και για να τα προσθέσει στο ευρετήριο αναζήτησης (index) της Google.

Υποβολή (χειροκίνητη καταχώρηση) URL σε μηχανές αναζήτησης

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στη Google και εν συνεχεία να κάνετε προσθήκη του ιστοτόπου σας στο ακόλουθο link, Submit URL. Άμα έχετε ήδη λογαριασμό στη Google ή Gmail, τότε δεν χρειάζεται εκ νέου δημιουργία λογαριασμός στα Google Webmaster Tools.
Μπορείτε αν θέλετε να καταχωρήσετε τον ιστότοπό σας στη Bing, στο link submit your site to Bing. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καταχωρήσετε χειρωνακτικά το URL του και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.


Δημιουργία Sitemap

Ένα Sitemap είναι ένα XML έγγραφο που απαριθμεί κάθε σελίδα του ιστοχώρου σας. Το έγγραφό αυτό ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης πότε προστίθενται νέες σελίδες σε αυτόν και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες αλλαγές στις συγκεκριμένες σελίδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόσθετο ένθεμα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο ενθεμάτων του Joomla εδώ.

Εάν ο ιστότοπός σας είναι κατασκευασμένη με τη χρήση του διαχειριστικού συστήματος WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Google XML Sitemaps plugin το οποίο δημιουργεί αυτόματα ένα Sitemap, το ενημερώνει όταν γίνονται αλλαγές και το υποβάλει στις μηχανές αναζήτησης.

Τέλος μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία, όπως το XML Sitemaps Generator.