Πώς να πετύχετε γρήγορο google indexing για τον ιστότοπό σας

Μετά την δημοσίευση της ιστοσελίδας σας συνήθως απαιτείται αρκετό χρονικό διάστημα για να εισαχθεί στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει να περιμένετε το ρομπότ της Google ή αλλιώς το Googlebot να ανιχνεύσει την ιστοσελίδα σας και να το προσθέσει (ή νεότερο περιεχόμενο) στο ευρετήριο του Google (index).

Το Googlebot είναι απλά το λογισμικό αναζήτησης που στέλνει η Google για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα στο διαδίκτυο και για να τα προσθέσει στο ευρετήριο αναζήτησης (index) της Google.

Υποβολή (χειροκίνητη καταχώρηση) URL ιστοτόπου σε μηχανές αναζήτησης

Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στη Google και εν συνεχεία να κάνετε προσθήκη του ιστοτόπου σας στο ακόλουθο link, Submit URL. Άμα έχετε ήδη λογαριασμό στη Google ή Gmail, τότε δεν χρειάζετε εκ νέου δημιουργία λογαριασμός στα Google Webmaster Tools.
Μπορείτε άμα θέλετε να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας στη Bing, στο λινκ submit your site to Bing. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καταχωρήσετε χειρωνακτικά το URL της ιστοσελίδας σας και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Δημιουργία Sitemap

Ένα Sitemap είναι ένα XML έγγραφο που απαριθμεί κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας. Το έγγραφό αυτό ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης πότε προστίθενται νέες σελίδες στην ιστοσελίδα και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες αλλαγές στις συγκεκριμένες σελίδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόσθετο ένθεμα, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο ενθεμάτων του Joomla εδώ.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι κατασκευασμένη με τη χρήση του διαχειριστικού συστήματος WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόσθετο Google XML Sitemaps plugin το οποίο δημιουργεί αυτόματα ένα Sitemap, το ενημερώνει όταν γίνονται αλλαγές και το υποβάλει στις μηχανές αναζήτησης.


Τέλος μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία, όπως το XML Sitemaps Generator.