Δελτίο Τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας

Στο πλαίσιο του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco – ASPnet School οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη – World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development – 21 May, την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 10.00 π.μ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ποιήματα δημιουργικής γραφής που γράφτηκαν από μαθητές/τριες των τριών σχολείων με αφόρμηση ποιήματα ελλήνων και αφγανών ποιητών / ποιητριών. Η ποιητική συλλογή φιλοξενείται στο ιστολόγιο του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/2gymchlk/

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος του ελληνικού γραφείου της Unicef, εκπρόσωπος του Junior Achievement Greece, εκπρόσωποι άλλων ΜΚΟ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τις δράσεις σχεδίασαν, συντόνισαν και υλοποίησαν οι συντονίστριες των προγραμμάτων Unesco: Τσομώκου Χριστίνα και Παπαχρήστου Μαίρη, με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών: Γκουβούση Καλλιόπη, Καράπα Μάγδα, Κωνσταντοπούλου Ευαγγελία, Παπαδάκης Νίκος, Ζουρνατζή Δάφνη, Παπαδιόχου Σοφία, Ζησάκος Γιάννης.

Την εκδήλωση οργάνωσαν και συντόνησαν η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας Αικατερίνη Πίσχινα και η υποδιευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος Χριστίνα Τσομώκου.