ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκλήρωση Προγράμματος erasmus+ 2021 Εσπερινού ΓΕΛ Χαλκίδας

 

 Ολοκλήρωση Διαπιστευμένου Σχεδίου Προγράμματος Erasmus+ KA121 / 2021

 

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Χαλκίδας σας ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε το Διαπιστευμένο Σχέδιο του προγράμματος Erasmus+ / KA121 / 2021 με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020467.

Το Σχέδιο αυτό είχε ως στόχους 1) την επιμόρφωση εκπαιδευτικών μας στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στο σχολείο μας και 2) να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές μας να πραγματοποιήσουν Μαθησιακή Κινητικότητα στο Εξωτερικό, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στο σχολείο μας.

Έτσι, στο πλαίσιο του ανωτέρου προγράμματος, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ταξίδεψαν στις χώρες Δανία, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία και Ουγγαρία και επιμορφώθηκαν σε σεμινάρια κατάρτισης σχετικά με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στην Εκπαίδευση. Οι κινητικότητες πραγματοποιήθηκαν από το καλοκαίρι του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023 και ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το σχολείο επέλεξε να μην συμμετέχουν όλοι ο εκπαιδευτικοί στην ίδια δραστηριότητα αλλά να παρακολουθήσουν διαφορετικά σεμινάρια, σε διαφορετικές χώρες, διαφορετικές ημερομηνίες και από διαφορετικούς οργανισμούς, παρόλο που αυτό ήταν δυσκολότερο από πλευράς οργάνωσης. Αυτό έγινε ώστε οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες μπορούν να ανταλλάξουν και να συνθέσουν μετά την επιστροφή τους στο σχολείο.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και η Ομαδική Κινητικότητα 8 ενήλικων μαθητών του σχολείου μας στην Λεμεσό της Κύπρου σε συνεργασία με την Α΄ Τεχνική κι Επαγγελματική Σχολή Λεμεσού. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν διδασκαλίες σε διάφορα μαθήματα, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με Κύπριους αλλά και Ρουμάνους μαθητές και διεύρυναν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε σχέση με μία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ μέσω του ΙΚΥ που είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ και εγκρίθηκε το 2021.

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

https://espgelchalkidas.wixsite.com/erasmus2021

 

Εκ του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας