Δελτίο Τύπου: το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας φιλοξενεί και ξεναγεί το 1ο Γυμνάσιο Αλίμου

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας φιλοξένησε για δύο ημέρες το τμήμα Γ2  του 1ου Γυμνάσιου Αλίμου στο πλαίσιο  του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco για να το μυήσει στην πλούσια ιστορία της πόλης μας. Την Δευτέρα, 9 Μαΐου επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο της Αρέθουσας και αμέσως μετά ενημερώθηκαν επιστημονικά για το φαινόμενο του Ευρίπου από τον  Δρ. Αντώνη Αντωνίου στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού. Το απόγευμα επισκέφθηκαν το κάστρο του Καράμπαμπα.
Την Τρίτη, 10 Μαϊου ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Ευβοίας στην ρωμαϊκή παλαίστρα και αμέσως μετά ήρθαν στο σχολείο όπου παρουσιάσαμε δύο βίντεο με την ιστορία της Χαλκίδας και του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε ο ιστορικός περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο της Χαλκίδας με ξενάγηση από μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας τους οποίους και ευχαριστούμε.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας, πριν επιστρέψουν στην Αθήνα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλίμου έφυγαν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να προτείνουν την Χαλκίδα ως πόλη με σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά για όσους επισκέπτες ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό της χώρας μας.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ιωάννα Ιωαννίδου, εκπαιδευτικό του σχολείου μας που ανέλαβε τον συντονισμό και την οργάνωση της επίσκεψης όπως επίσης την υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κ. Χριστίνα Τσομώκου  και την εκπαιδευτικό, κ. Ευαγγελία Βασιλείου που προετοίμασαν τη συγκεκριμένη δράση και συνόδευαν τις/τους μαθήτριες/μαθητές μας.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τις αρχαιολόγους της ΕΦΑ Ν. Ευβοίας, τον αστροφυσικό Δρ. Αντώνη Αντωνίου, ο οποίος  πάντα με προθυμία μας μεταφέρει την επιστημονική του γνώση, καθώς και τις/τους μαθήτριες/ες και τις εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Αλίμου, την κ. Νάνσυ Αληζότη  και την κ. Σοφία Κουστένη για την συμμετοχή τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco, με θέμα : «Το τρίστρατο τριών θρησκειών»  σε έναν ιστορικό περίπατο «Από το Negroponte στο Egripose και την σύγχρονη Χαλκίδα».