Διαδικτυακή ημερίδα «Γιορτή για την Ευρώπη 2022» στα Γιαννιτσά!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21/6/2022 η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα

«Γιορτή για την Ευρώπη», στην οποία παρουσιάστηκαν Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning,

Teachers4Europe, Erasmus+, Urbact, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και Euroscola, τα οποία υλοποιήθηκαν από  εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων και των Δομών (Ειδικό Σχολείο, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΚ) από τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Φλώρινας.

Σε μια δύσκολη χρονιά για όλους δεν έλειψε το μεράκι κι η διάθεση να γίνουν δράσεις και συνεργασίες, να υπάρξει διαπολιτισμική επικοινωνία, συνεργασία και ανταλλαγή πρακτικών/ιδεών. Σε όλα τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν ήταν διάχυτη η Ευρωπαϊκή Διάσταση της εκπαίδευσης και μέσω αυτών θεωρούμε ότι τέθηκαν οι βάσεις για την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών μας. Τη διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί:  Σαρίγκολη Ευαγγελία, Ambassador Teachers4 Europe Πρωτοβάθμιας Πέλλας και Ambassador eTwinning Πέλλας-Ημαθίας-Πιερίας και Δρ. Δέσποινα Αναργυρίδου, Δ/ντριας 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Ambassador Teachers4Europe Δευτεροβάθμιας Πέλλας-Πιερίας-Φλώρινας.

Την ημερίδα στήριξαν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ.κ. Ν. Αγγελίδης και Δ. Γερεμτζές, όπως επίσης και ο Θ. Μπαχαράκης, Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.