Διαδικτυακό Σεμινάριο STEAMitUP (interdisciplinary STEAM program to empower students, teachers, leaders)

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου μέσω TEAMS (ώρα 4.00μμ-5.30μμ) αν ενδιαφέρεστε για το πόσο βιωματικά μπορούν να γίνουν δραστηριότητες, STEAM με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και κυρίως με έτοιμο, προς άμεση αξιοποίηση στη διδασκαλία, διαθεματικό υλικό από την πλατφόρμα του έργου (Moodle):

  • Σύντομη Παρουσίαση του Έργου STEAMitUP,
  • Σύντομη Μεθοδολογία Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Σεναρίων και Καλών Πρακτικών,
  • Παραδείγματα έτοιμου Εκπαιδευτικού Υλικού στην Πλατφόρμα του Έργου.

Απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή σας ΕΔΩ (με Βεβαίωση Συμμετοχής). Σημειώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί και 2ο αντίστοιχο σεμινάριο στα μέσα Οκτωβρίου (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί στις 29/9 ανάλογα με τη διαθεσιμότητά σας).
Πληροφορίες: Website και Facebook

 

 

H ανάγκη δημιουργίας οπτικών μέσων διδασκαλίας που για έννοιες και διδακτική ύλη που δυσκολεύουν τους μαθητές στοιχειοθετεί τη βασική ιδέα του καθαρόαιμου πρακτικού έργου "Educational Infographics for STEAM". Κύριος σκοπός του έργου είναι να παρέχει ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον τους, με τα 61 Infographics που έχει δημιουργήσει σε 7 διαφορετικές γλώσσες!
Πληροφορίες: Website, 61 Infographics και Facebook

 

 

 

Το έργο "FemSTEAM Mysteries: A Role-Model Game-Based Approach to Gender Equality in STEAM", έχει ως βασικό σκοπό να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία για τη STEAM μάθηση, βασισμένη σε παιχνίδια ρόλων, δωμάτια απόδρασης (escape rooms) και να καταπολεμήσει τα στερεότυπα και τη διάκριση φύλων στην εκπαίδευση STEAM και στα επαγγέλματα που βασίζονται σε αυτή.
Πληροφορίες: Website και Facebook

 

 

 

Το έργο "STEM Labyrinth as a method for increasing the level of knowledge through problem solving" έχει ως στόχο να αναπτύξει μια καινοτόμο STEM Labyrinth μεθοδολογία, μέσω του σχεδιασμού μιας ψηφιακής εφαρμογής για κινητές συσκευές (app), με την οποία οι μαθητές επιλύουν προβλήματα σε σενάρια του πραγματικού κόσμου.

Πληροφορίες: Website και Facebook