«Δράσεις του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού >>

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί  από το Υ.ΠΑΙ.Θ. ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.  Από 6-10 Μαρτίου γίνονται  δράσεις  στα σχολεία με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών.

Έτσι λοιπόν στο σχολείο μας  9ο Δημοτικό Αλίμου πραγματοποιήθηκαν  δράσεις ενάντια στη σχολική  βία και τον εκφοβισμό . Για τους μαθητές  των τάξεων  Α΄- Β΄- Γ΄ έγινε  η βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού, “ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν, που περνάει στα παιδιά τη μήνυμα “ Μιλάω και δε φοβάμαι “ , ένα παραμύθι για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας , ενώ για  τους μαθητές των τάξεων Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τη σχολική ψυχολόγο,  για το τι είναι σχολικός εκφοβισμός  και τι πρέπει να κάνουμε όταν μας συμβεί.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν  πολλές άλλες δράσεις  και δραστηριότητες με στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος συνεργασίας, φιλίας, ενσυναίσθησης  και ανάπτυξης συναισθημάτων ασφάλειας  στο σχολικό περιβάλλον.