Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «S.T.E.A.M.» (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics)

Με στόχο να φτάσει η γνώση και η ενασχόληση με την επιστήμη ,τα μαθηματικά και την τεχνολογία σε κάθε σημείο της χώρας, συνδιοργανώνεται στην πόλη της Βέροιας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οραματίζεται να αλλάξει τα δεδομένα και να διαμορφώσει περισσότερες στιγμές χαράς και δημιουργίας για όλα τα παιδιά εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Με την αυξανόμενη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του "S.T.E.A.M." (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) αποδεικνύεται πως τελικά όλα τα παιδιά λατρεύουν να καταπιάνονται με αυτές τις έννοιες αρκεί η εκμάθησή τους να γίνεται με τον δικό τους παιχνιδιάρικο τρόπο!

Το εγχείρημα του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT "S.T.E.A.M. Yourself with FLL"  δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ. Έχοντας ως βασική φιλοδοξία του να αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης, το πρόγραμμα συνδυάζει την ομαδικότητα με την φαντασία και την κριτική σκέψη και καλεί τα παιδιά να προβληματιστούν, να ερευνήσουν, να κατασκευάσουν, να διασκεδάσουν.

Περισσότερα στο Δελτίο τύπου: